Cinci metode de încălzire a apartamentului. Cum scapi de frigul din casa ta
În articol găsești cinci metode de încălzire a apartamentului.
Odată cu venirea frigului oamenii caută tot felul de soluții pentru a-și încălzi apartamentele, mai ales cei care sunt racordați la sistemul centralizat de căldură și încă au calorifere reci. Iată care sunt cele mai eficiente metode de încălzire a locuinței, dar și cele care consumă mai puțin curent electric:
1. Caloriferul electric este ales de mulți oameni datorită prețului accesibil și pentru că poate fi mutat dintr-o cameră în alta cu ușurință, scrie ȘtirileProTv.ro. Un alt avantaj al caloriferului electric este că, odată scos din priză, va continua să furnizeze căldură până când se va răci.
Totuși, principalul dezavantaj al caloriferului electric este costul mare la energiei. Spre exemplu, un calorifer electric de 2000 W folosit 8 ore/zi, consumă aproximativ 16 kw. Făcând un calcul simplu, dacă prețul mediu al unui kWh este de 0.60 lei, constatăm că vom plăti 9.6 lei pentru 8 ore de folosire a caloriferului electric.
2. Aerul condiționat poate fi o metodă de încălzire a apartamentului. Avantajele acestuia sunt că începe să producă căldură imediat ce este pornit, iar prin intermediul telecomenzii se poate seta temperatura ideală pentru locuință. Dacă vă faceți griji pentru facturile mari, aflați că un model de aparat din clasa A consumă aproximativ 0.98 kWh, iar dacă prețul pe kWh este de 0.60 de bani și este utilizat 8 ore pe zi, asta înseamnă un consum de 4,7 de lei pe zi. La o utilizare zilnică, timp de 30 de zile, am avea un cost de 141 lei la factura de curent electric.
3. Aragazul este o metodă tradițională la care oamenii apelează pentru a produce căldură în bucătărie și în camera din apropiere. Atenție însă, poate fi și periculos. Nu este recomandat să îl lăsați aprins foarte mult timp. Totuși, puteți profita de timpul în care gătiți. După ce se încălzește bucătăria de la aragaz și aburi, puteți deschide ușa din camera alăturată pentru a avea parte de căldură și acolo. Aceasta poate fi o soluție pentru apartamentele mici.
4. Cuptorul electric poate fi o metodă de a-ți încălzi apartamentul mai ales dacă nu ai mult spațiu. Atunci când gătești vei observa cum bucătăria se încălzește rapid, la fel și camera alăturată. Un truc pentru a avea parte și de mai multă căldură este ca atunci când ați terminat de gătit și ați închis cuptorul să lăsați ușa aparatului deschisă. Acesta va emana căldură până când se va răci.
5. Aeroterma este o altă metodă la care apelează mulți români atunci când vor să își încălzească locuința. Avantajul acesteia este că e mult mai mică față de un calorifer electric, funcționează pe bază de curent și degajă un volum mare de căldură. Totuși, are și dezavantaje. În primul rând, produce zgomot în momentul în care funcționează. În al doilea rând, factura la curent va fi mai mare decât în cazul caloriferului electric. O aerotermă mai mică de 2000 W are un consum de 1:1 (1 kW electric pentru 1 kW termic). În cazul unei aeroterme de 2000 W, consumul de curent electric este de 2 kW/oră. La acest consum și o durată de folosire de 8 ore pe zi, vom cheltui în jur de 8 lei pe zi, adică aproximativ 250 de lei pe lună.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News