Cinci greşeli MAJORE când eşti la dietă. De ce nu reuşeşti să slăbeşti
Data publicării:
Autor: Florin Răvdan
WhatsApp
Un expert nutriţionist explică de ce oamenii la dietă nu reuşesc mereu să slăbească, dar şi care sunt cele mai mari greşeli făcute în aceste perioade. 

"Deja intrăm în a treia lună a izolării la domiciliu, aşa că mulţi dintre noi simt rezultatul călătoriilor prea dese la frigider. Aşa că, dacă simţi că ai dat tot ce ai putut privind o dietă, dar nu ai reuşit să slăbeşti, iată cele mai frecvente greşeli pe care le faci, fără să îţi dai seama", a scris Susie Burrell, fondatorul companiei australiene Shape Me, conform Daily Mail

1. Masa la ore nepotrivite 

"Corpul uman este programat să ardă mai multe calorii în prima jumătate a zilei, pentru că este şi perioada în care tindem să fim mai activi. Tocmai de aceea, dacă munciţi până târziu sau mergeţi la sală după muncă, ar fi bine să mâncaţi principala masă a zilei la prânz, nicidecum seara", a explicat aceasta. 

2. Mai multă mâncare din cauza efortului 

"Este uşor să mâncăm produse cu foarte multe calorii, iar sportul nu ne ajută să le ardem pe toate. Spre exemplu, 40 de minute de mişcare ne ajută să ardem cam 400 de calorii, în timp ce o singură felie de prăjitură sau mâncarea fast-food pot conţine mult mai multe calorii", a transmis Burrell. 

3. Mâncare în plus 

"Oricât de frustrant ar părea, e foarte eficient să scriem ce am mâncat, dar şi ce am băut, pe durata unei zile. Asta ne poate ajuta să vedem de ce dieta nu funcţionează. În unele cazuri, nu mâncăm suficient, iar în alte cazuri mâncăm prea mult, fără să ne dăm seama", a continuat ea. 

4. Prea multă mişcare, prea repede 

"Când te dedici unui nou stil de viaţă, este foarte important să nu simţi senzaţia de foame. Mişcarea poate dăuna, dacă e făcută prea devreme în timpul dietei, aşa că e bine să vă lăsaţi organismul să se obişnuiască", mai spune specialista. 

5. Alimentele care nu ajută la dietă 

"Ar putea fi vorba despre alegerile pe care le faceţi la cafenea, despre produsele pe care le puneţi în căruţ la supermarket sau mâncarea pe care o comandaţi la restaurant. Dacă vrei cu adevărat să slăbeşti, este necesar să alegi alimente care să te ajute să îţi atingi scopul şi să renunţi la ce ai mâncat până atunci", a conchis Susie Burrell. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel