Urmărește emisiunea live
Cinci greșeli de îngrijire a tenului duc la apariția coșurilor. Află care sunt acestea
Data publicării:
Autor: Nicoleta Baciu
WhatsApp
Cinci greșeli de îngrijire a tenului duc la apariția coșurilor. Află care sunt acestea. Sursa foto: freepik.com
Cinci greșeli de îngrijire a tenului duc la apariția coșurilor. Află care sunt acestea. Sursa foto: freepik.com
Îngrijirea zilnică a tenului include eliminarea machiajului, spălarea cu apă și aplicarea cremei. S-ar părea că aceste lucruri nu pot fi făcute greșit, dar multe doamne comit cinci greșeli.

Având grijă de ten, majoritatea doamnelor și domnișoarelor fac zilnic gafe care duc la acnee și îmbătrânire prematură. Care sunt cele mai frecvente greșeli de îngrijire a pielii pe care le faceți în fiecare zi?

1. Îți usuci fața cu un prosop murdar. Dacă nu schimbi prosopul pentru față în fiecare zi, nu îl mai mai folosi, deoarece acesta poate adăposti bacterii și germeni care duc la acnee. În schimb, lasă fața să se usuce la aer sau poți folosi un șervețel de unică folosință. 

Îți cade părul? Prepară o mască eficientă din muștar, care regenerează podoaba capilară

2. Nu aplici produsele de îngrijire a pielii în ordinea corectă. Specialiștii subliniază importanța aplicării produselor de îngrijire în ordinea corectă pentru a le maximiza eficacitatea. Ordinea corectă de aplicare a loțiunilor este de la cea mai hidratantă la cea nutritivă.

3. Nu aplici de mai multe ori pe zi cremele de protecție solară. Nu este suficient să aplici o astfel de cremă o singură dată pe zi. Cremele de protecție trebuie reaplicate la fiecare 2-3 ore. Există multe spray-uri de protecție solară, care pot fi mai ușor aplicate pe ten, fără a folosi degetele, doar prin pulverizarea pe față.

Îți vopsești părul acasă? Atenție la consecințe! 

4. Aplicați acid hialuronic pe pielea uscată. Mulți persoane folosesc acidul hialuronic în mod greșit, aplicându-l direct pe pielea uscată. Pentru ca acidul hialuronic să funcționeze corect, acesta trebuie aplicat pe pielea umedă.

5. Bagi degetele în borcanul cu cremă. Această greșeală o fac toate doamnele: scot crema din borcan cu degetele. În acest fel, microbii și bacteriile de pe degete vor rămâne în borcanul cu cremă.  

Majoritatea cremelor au o cupă mică care trebuie spălată și uscată după fiecare utilizare. De asemenea, poți folosi un tampon de bumbac de unică folosință pentru a scoate crema. 

 

Vezi și: Nu mai folosi produse cu retinol vara. Sunt periculoase!

 

Atunci când interacționează cu razele ultraviolete, produsele cu retinol pot avea consecințe mai grave decât pigmentarea.

Cosmetologii au explicat de ce nu trebuie să utilizezi, vara, produse cu retinol. Marile mărci promovează adesea produsele cu retinol ca fiind produse universale care pot fi folosite în orice moment al anului. Cu toate acestea, consecințele negative ale retinolului în timpul expunerii la razele ultraviolete asupra pielii au fost dovedite.

Pericolul folosirii retinolului primăvara și vara nu constă în arsurile pielii sau apariția petelor, ci în incidenta cancerului. Potrivit experților, cele mai comune forme de retinoizi sunt fototoxice, cancerigene și genotoxice.

Șapte secrete care te vor face instantaneu să pari mai tânără

Dacă ești gata să-ți asumi astfel de riscuri și să-ți pui sănătatea în pericol, poți folosi retinol în sezonul cald. În același timp, merită să alegi produse cu un conținut minim de această substanță.

Vara, cosmetologii recomandă utilizarea peptidelor, care au un efect similar, dar fără consecințe periculoase sub influența soarelui. Experții au remarcat, de asemenea, că retinolul este absolut contraindicat pentru unele persoane, deoarece pielea lor nu se va putea adapta niciodată acestei substanțe. Prin urmare, este mai bine să-l utilizezi doar după consultarea unui specialist.

Citește continuarea AICI.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel