Data publicării:

Cinci efecte secundare ale consumului de kiwi: cine nu ar trebui să mănânce acest fruct delicios

Autor: Nicoleta Baciu | Categorie: Sanatate
WhatsApp
Cinci efecte secundare ale consumului de kiwi. Sursa foto: freepik.com
Cinci efecte secundare ale consumului de kiwi. Sursa foto: freepik.com

Kiwi este un fruct atât de gustos și suculent, încât multe gospodine îl adaugă constant în  salatele de fructe sau la gustările dintre mesele principale.

Datorită calităților excelente, popularitatea fructelor de kiwi este în creștere. Cu toate acestea, kiwi nu este recomandat pentru toată lumea. În plus, în anumite circumstanțe, categoric nu este recomandat consumul acestui fruct. Prezența constantă a acestor fructe în dietă poate avea efecte secundare neplăcute. 

Fructele de kiwi au o aromă deosebit de apetisantă, un gust dulce și o textură cremoasă. Datorită acestei combinații, kiwi are tot mai mulți fani. Această delicatesă naturală oferă o asemenea plăcere, încât este greu să o refuzi.

Uleiurile esențiale combat oboseală: aromele naturale îți vor da energie și te vor înveseli

Cu toate acestea, ar trebui să se acorde o atenție rezonabilă la cantitatea și frecvența consumului de kiwi, altfel probabilitatea de disconfort este mare. Care sunt efectele secundare ale consumului de kiwi?

1. Iritații. În cadrul unor studii s-a descoperit că un consum mai mare de kiwi poate produce iritații ale pielii. La persoanele care suferă de astm, simptomele se pot agrava, iar în cazul mai rare șocul  anafilactic nu poate fi evitat.

2. Alergii. Dacă mănânci mai mult de 7 kiwi la o masă, buzele și limba se pot umfla. Poți simți arsuri dureroase în cavitatea bucală. Persoanele care au fost deja diagnosticate cu alergie la latex ar trebui să se abțină de la consumul de kiwi.

Ce sushi trebuie să mănânci pentru a pierde în greutate. Preparatul japonez poate fi un aliat valoros în dieta ta

3. Dermatită. Persoanele care consumă multe fructe de kiwi în fiecare zi, o perioadă lungă de timp,  se pot confrunta cu o deteriorare semnificativă a pielii. Poate apărea dermatita și persoana va avea nevoie de tratament de specialitate.

4. Pancreatită. Din păcate, chiar dacă îți place foarte mult kiwi-ul, trebuie să fii foarte atent atunci când stabilești dimensiunea zilnică a porției. În timp ce combinația de potasiu, serotonină, vitamina C și vitamina E este destul de benefică, dozele foarte mari duc la modificări ale nivelului de trigliceride din sânge. Acest lucru este foarte dăunător pentru pancreas pe termen lung.

Avocado, fructul minune, care te ajută să slăbești. Iată cum îl poți consuma

5. Diaree și leșin. Consumul a mai mult de 2 fructe de kiwi pe zi poate provoca diaree, greață sau chiar vărsături. În plus, nu este exclusă deteriorarea stării generale și, în cel mai rău caz, poți leșina. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel