Data publicării:
Cinci cele mai bune ceaiuri pentru sezonul rece
Iată care sunt cele mai bune cinci ceaiuri pe care să le consumați în sezonul rece. Beneficiile acestora sunt peste măsura așteptărilor.
Ceaiurile se află printre cele mai populare băuturi la nivel mondial, iar beneficiile pe care ni le aduc acestea le pun în capul listei băuturilor pe care să le consumăm în sezonul rece.
Beneficiile ceaiurilor de iarnă
Iată câteva dintre beneficiile pentru sănătate pe care ni le oferă ceaiurile de iarnă.
Ajută la combaterea răcelii și a tusei
Iarna este perioada în care suntem cel mai predispuși să luăm gripă. Consumând 3-4 căni de ceai zilnic, putem reduce problemele precum răceala și tusea.
FOTO: Freepik @pvproductions
Țin la distanță lenea
Suntem predispuși să fim mai leneși în timpul iernii, deoarece corpul nostru absoarbe foarte puțină lumină solară. Ceaiul ne ajută să scăpăm de această oboseală.
Poate ține grăsimea la distanță
Pofta noastră de mâncare crește în timpul iernii și astfel avem tendința de a mânca mai multe alimente nesănătoase și uleioase, ceea ce poate duce la acumularea de mai multă grăsime corporală în organism. O alternativă foarte bună la acestea este ceaiul. Ceaiul verde sau ceaiul negru va crește metabolismul, vă va îmbunătăți digestia și va diminua pofta de mâncare.
Ajută la calmarea durerilor
În timp ce durerile pot apărea în orice moment al anului, simptomele sunt mai proeminente în timpul iernii. Ceaiul verde, dar și ceaiul negru conțin substanțe antiinflamatoare care ajută la reducerea durerilor.
Cele mai bune cinci ceaiuri de iarnă
Ceai Masala
Apreciat de majoritatea iubitorilor de ceai, ceaiul masala este băutura preferată în timpul iernii.
Preparat folosind un amestec de diverse condimente, ceaiul ajută la menținerea căldurii. Datorită proprietăților antiinflamatorii, antibacteriene și antifungice prezente, ceaiul masala ține tusea, răceala și gripa la distanță.
Ceai verde de Himalaya
Bogat în antioxidanți și catechine, ceaiul verde de Himalaya este un stimulent natural al imunității.
Acest ceai verde sănătos conține, de asemenea, proprietăți antivirale, antibacteriene și antiinflamatorii, care ajută la menținerea corpului nostru în formă și cald în timpul iernii.
Ceai de lămâiță (lemongrass)
Lămâița (lemongrass) este o plantă care promovează un somn sănătos și imunitatea.
Consumul regulat de lămâiță ajută la reducerea balonării, ameliorează durerea și stimulează sănătatea orală. Pentru a obține mai mult din el, puteți amesteca și alte plante în el.
O astfel de combinație este lămâiță cu scorțișoară. Cu beneficiile pentru sănătate atât ale lămâiței, cât și a scorțișoarei, ceaiul este unul sănătos care ajută la combaterea răcelii și a tusei.
Ceaiul de ghimbir
Ghimbirul conține proprietăți antiinflamatorii care ajută la ameliorarea diferitelor tipuri de dureri de corp. De asemenea, ajută la ameliorarea durerilor de gât.
Ghimbirul poate fi combinat cu alte plante, pentru obținerea unui produs superior, cu beneficii multiple. Atunci când este combinat cu hibiscus și ceai verde, ceaiul obținut facilitează digestia și promovează pierderea în greutate, pe lângă ameliorarea problemelor din gât.
FOTO: Freepik
Ceaiul Tulsi
Tulsi este una dintre cele mai sacre ierburi din India. Oamenii consumă această plantă sănătoasă de mii de ani. Frunzele de Tulsi sunt încărcate cu antioxidanți, care au o mulțime de beneficii pentru sănătate.
Iarna, ceaiul Tulsi este o alegere excelentă, iar când este combinat cu ghimbir și ceai verde, băutura obținută ajută la combaterea tusei și a răcelii și întărește sistemul imunitar, ceea ce îl face o băutură de nelipsit iarna, notează Hustle Bush.
Citește și: Lista celor mai sănătoase condimente. Nu doar că adaugă savoare mâncărurilor, dar au și numeroase beneficii
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News