Cinci animale marine deosebite pe care le poți vedea în apele Greciei. Cât de periculos este rechinul Basking
Data publicării:
Autor: Doinița Manic
WhatsApp
Cinci animale marine deosebite pe care le poți vedea în apele Greciei. Cât de periculos este rechinul Basking / Foto: Pixabay
Cinci animale marine deosebite pe care le poți vedea în apele Greciei. Cât de periculos este rechinul Basking / Foto: Pixabay
În Grecia poți vedea mai multe animale marine spectaculoase.

Apele Greciei găzduiesc o gamă largă de animale marine, de la balene la țestoase marine, scrie Greek Reporter. Mulți oameni sunt fascinați să descopere viața marină, iar Grecia pare un loc perfect pentru acest lucru. Este posibil ca turiștii să fie ademeniți de misterul lumii acvatice, dar, oricare ar fi motivul, oamenii traversează continente, înfruntă mări furtunoase și scot mii euro pentru a zări unele dintre cele mai remarcabile creaturi ale mării.

Foca-călugăr mediteraneană

Foca-călugăr mediteraneană este un animal marin cu adevărat rar deoarece puțin peste 600 de animale au mai rămas în sălbăticie. Foca- călugăr este o specie care locuiește în peșteri și este destul de greu de văzut. Vânătoarea și distrugerea habitatului lor au distrus populația de foci călugăr, iar numărul lor a fost atât de mult redus încât ori de câte ori a fost descoperită o nouă colonie de foci, a fost ținută secretă pentru a proteja animalele.

Aceste animale sunt greu de găsit, dar o excursie în Parcul Național Marin al Insulei Alonissos din Grecia este de departe cea mai bună alegere. O populație stabilă se hrănește în rețeaua de peșteri de pe coastă și pot fi admirate de turiști.

Cașaloții

De departe cel mai mare animal marin din marea din jurul Greciei este cașalotul. Capabili să atingă 20 de metri lungime și 60 de tone în greutate, acești goliați care luptă împotriva calmarilor sunt o priveliște uimitoare de admirat, deasupra sau sub apă.

Cu toate acestea, având în vedere afinitatea lor pentru scufundări la adâncimi mari nu sunt chiar așa ușor de găsit. Există două locații binecunoscute pentru observarea cașalotului: Şanţul Elen și Marea Egee. Prima este cea mai bună șansă de a le găsi, apele adânci ale șanțului sunt locul lor preferat de vânătoare. Cu toate acestea, această zonă nu este recomandată decât pentru nave mari, complet echipate. Sau puteți merge în Marea Egee, în partea de est a Greciei. Cea mai bună șansă de a găsi un cașalot este în largul coastei insulelor centrale, cum ar fi Mykonos, unde animalul este observat între lunile mai și septembrie.

Delfini în dungi

Delfinii sunt pe lista de lucruri care trebui văzute a multor oameni și, din fericire, se găsesc din abundență în toată lumea. Dificultatea, însă, este identificarea acestor animale marine. Inteligent și rapid, depistarea unui delfin necesită timp, dăruire și mult noroc.

Unele locuri sunt mai bune pentru a arunca o privire decât altele, iar în Grecia, acel loc este Golful Corint. O secțiune semi-închisă a Mării Ionice, acest golf este înconjurat de un peisaj frumos care merită vizitat chiar și fără delfini.

Broaște țestoase

Poate că cel mai ușor de găsit dintre toate animalele marine de pe această listă sunt boraștele țestoase marine din Zakynthos, o priveliște magnifică de privit. Sunt greoaie și incomode când ajung la țărm pentru a-și depune ouăle, dar odată ajunse în apă, aceste creaturi agile și sublime plutesc cu grație.

Deși sunt animale populare în acvariile din întreaga lume, a vedea una în sălbăticie este cu adevărat special. După cum am menționat mai sus, cel mai bun loc pentru a vedea aceste țestoase este Zakynthos, de-a lungul coastei sale de sud ,în lunile aprilie, mai și iunie, în golful Laganas, mai exact.

Rechinii Basking

Acesta este al doilea cel mai mare rechin, dar nu vă lăsați păcliți de numele său. Aceste creaturi inofensive înoată cu gura căscată, încercând să înghită orice plancton pe care le pot găsi.

Sunt ușor de observat datorită înotătoarelor dorsale și a afinității pentru prada care locuiește la suprafață. Spre deosebire de alți rechini, cu care s-ar putea să nu fii atât de tentat să intri în apă, acest pește blând, temperat și cu mișcări lentă oferă o experiență de scufundare incredibilă.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel