Cinci alimente care te fac să îmbătrâneşti mai repede
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Ana Vasilescu
WhatsApp
riduri
riduri
Există mai mulţi factori care determină îmbătrânirea prematură. Printre aceştia se numără şi anumite alimente pe care le consumăm frecvent.

Zahăr

Unii experți estimează că până la 25% din ridurile noastre sunt produse prin glicare, iar zaharurile sunt responsabile de acest lucru.

Cartofii prăjiți

De asemenea, este dovedit că atunci când mâncăm un aliment care conține amidon la o temperatură foarte ridicată, apare un efect avansat de glicare. Prin urmare, consumul de cartofi prăjiţi ne îmbătrâneşte.

Margarina

Grăsimile hidrogenate (precum cele care conțin margarină și unt) sunt legate de grosimea pielii și de riduri, deoarece accelerează procesul oxidativ.

Cafeaua

Consumul excesiv de cafea afectează calitatea somnului. În plus, cafeaua are un efect deshidratant asupra organismului nostru, afectând tonifierea pielii.

Carnea roşie

Acest tip de carne conţine o substanță care în exces provoacă o întărire a capilarelor și, în consecință, provoacă îmbătrânirea prematură.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel