Cinci alimente care te ajută să rămâi tânăr. Cei care le consumă "nu îmbătrânesc"
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Florentina Constantin
WhatsApp
Imagine cu rol ilustrativ / Sursa foto: Freepik
Imagine cu rol ilustrativ / Sursa foto: Freepik
Consumul anumitor alimente încetineşte îmbătrânirea şi menţine tinereţea pentru mai mult timp. Nu este întâmplător că unii oamenii arată cu cel puţin zece ani mai tineri.

Toată lumea ştie că alimentaţia corectă este unul dintre cei mai importanţi factori ce îi ajută pe cei care vor să arate bine şi să fie sănătoşi. Produsele potrivite furnizează nutrienţii necesari pentru crearea de celule noi, menţinând procesele metabolice în organism, scrie Rador, citând actualno.com. 

1. Cacaoa şi ciocolata neagră conţin antioxidanţi puternici numiţi flavonoli. Aceste substanţe reduc inflamaţiile, reduc probabilitatea apariţiei patologiilor cardiovasculare şi a unor tipuri de boli oncologice, îmbunătăţesc memoria. În acelaşi timp, doza recomandată de ciocolată pe zi este de doar 30 de grame.

2. Migdalele conţin flavonoide antioxidante care protejează celulele de deteriorare, prelungesc tinereţea şi reduc daunele cauzate de fumat. Studiile la femei arată că un consum a două porţii de migdale (aproximativ 15 grame fiecare) pe zi poate ajuta la netezirea ridurilor şi la reducerea pigmentării pielii, potrivit The Health Site.

3. Pătrunjelul are o concentraţie mare de antioxidanţi. Permite rinichilor să reţină calciul şi reduce probabilitatea apariţiei pietrelor la rinichi. Uleiul plantei ameliorează umflarea şi protejează împotriva bacteriilor şi ciupercilor patogene.

4. Lămâia - Vitamina C din compoziţia sa este un antioxidant care creşte răspunsul imunitar. Este benefică în cazul unor anemii, în cazul unui deficit de fier, deoarece ajută la absorbţia fierului. Coaja de lămâie reduce probabilitatea de cancer de piele.

5. Afinele conţin flavonoide care vă protejează corpul de radicalii liberi. Fructele reduc riscul de depresie, îmbunătăţesc memoria la bătrâneţe şi întăresc oasele.

Vezi și:  Cum reduci colesterolul: Două băuturi care fac minuni

Citește și:

Cum să trăiești mai mult. Regula de aur: Ce trebuie să faci în fiecare săptămână

Alimentele pe care le consumăm joacă un rol cheie în încetinirea procesului de îmbătrânire. Pentru a trăi mult, trebuie să ne hrănim corespunzător, să avem o dietă bogată în fructe şi legume, recomandă medicii. Acestea vor ajuta la îmbunătăţirea stării intestinelor, la întărirea sistemului imunitar şi la îmbunătăţirea stării de spirit, scrie Rador, citând dariknews.bg.

Potrivit nutriţionistului Helen Bond, alimentaţia sănătoasă este una dintre cele mai bune modalităţi de a lupta împotriva bolilor şi de a prelungi viaţa. Regula de aur este adăugarea a 30 de alimente vegetale diferite în dietă în fiecare săptămână. De asemenea, este importantă reducerea consumului de sare, monitorizarea aportului de grăsimi saturate şi un consum moderat de alcool.

Experţii recomandă dieta mediteraneană - sănătoasă, plină de proteine de bună calitate, grăsimi sănătoase, vitamine, minerale şi fibre. Cercetările ştiinţifice indică faptul că persoanele care urmează această dietă au mai puţine şanse să se confrunte cu probleme de sănătate mai târziu. Citește mai departe>>

Image by Freepik

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel