Cinci alegeri pentru un mic dejun sănătos
Micul dejun are o importanta deosebita pentru majoritatea, insa nu toata lumea are obiceiul de a manca dimineata. Insă, persoanele care îşi doresc să slăbească ar avea numai beneficii de pe urma acestui obicei, deoarece un mic dejun sănătos poate să intensifice arderea grăsimilor şi reducerea numărului de kilograme nedorite. Unii cercetatori spun ca bananele si ovazul sunt recomandate pentru micul dejun.
Autor: Diana Buica
Cele mai bune combinatii pentru micul dejun care te vor ajuta sa scapi de kilograme sunt:
1. Paine prajita cu unt migdale si banane. Prăjeşte o felie de pâine integrală, iar după ce s-a răcit se întinde peste ea o lingură cu unt de migdale. Deasupra feliază o banană pentru un plus de savoare şi a intensifica procesul de ardere a grăsimilor.
2. Clatite americane din ovaz cu afine. Amestecă în robotul de bucătărie o cană cu fulgi de ovăz, 1/2 cană cu brânză de vaci, 2 ouă şi esenţă de vanilie. După ce s-au combinat ingredientele, încorporează 1 cană cu afine, amestecând uşor cu o spatulă. Prepară clătitele într-o tigaie antiaderentă şi presară peste ele iaurt cu puţină miere sau doar un sos de afine.
3. Terci de arpacaş cu banană şi seminţe de floarea-soareluiPune la fiert 1/4 cană de arpacaş în 2/3 cană cu apă. După ce s-a fiert arpacaşul, se lasă la răcit câteva minute. Se presară peste terci felii de banană, seminţe de floarea-soarelui crude şi miere de albine.
4. Smoothie cu banane şi făină de ovăzPune în blender lapte, o banană, 1 lingură de făină de ovăz şi orice alt fruct preferat.
5. O banană nu foarte coaptăConţinutul de amidon rezistent este mai ridicat atunci când bananele sunt mai verzi. Odată ce coaja lor devine un galben intens şi cu pete maronii, conţinutul de zahăr este mult mai ridicat, iar cel de amidon rezistent mai scăzut. Alege o banaă mai verde
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News