CINĂ. Preparate sub 300 de calorii
Data publicării:
Autor: Rodica Mitu
WhatsApp
O strategie prin care să scapi de câteva kilograme este să transformi micul dejun și prânzul în mese principale. Mai exact, să consumi cea mai mare parte din hrană.

Pentru masa de seară există numeroase combinații de cină sub 300 de calorii. Iată câteva dintre variantele pe care le ai la dispoziție:

Salată caldă de cartofi dulci
Cartofii dulci se curăță, se taie, se stropesc cu ulei de măsline și se lasă la cuptor. După ce s-au copt se combină cu piper negru, puțin oțet, ardei roșu, chimen, ceapă verde, frunze de pătrunjel sau mentă, ardei iute și stafide. Vei obține o cină sățioasă, dar sub 300 de calorii.

Burrito cu fasole roșie și cartofi dulci copți
Cartofii dulci se taie, se stropesc cu ulei, sare și chimen, după care se lasă la cuptor 30 de minute. Între timp se pun într-o cratiță roșii din conservă cu fasole roșie fiartă, porumb congelat, ardei roșu, ardei iute, sare și piper, lăsând totul la foc mic timp de 15 minute. Folosește lipii integrale pe care să le umpli cu cartofi dulci și amestecul cu fasole.

Pizza cu blat din conopidă
Acest blat care nu conține făină te ajută să obții o pizza mai puțin calorică pe care o poți mânca ori de câte ori vrei la cină. Ca să faci acest blat ai nevoie de: o conopidă mărunțită cu robotul, parmezan răzuit, mozzarella, ou, sare, oregano și pulbere de usturoi. Cuptorul se preîncălzeşte la 250 de grade Celsius. Conopida mărunţită se prepară la abur câteva minute sau în cuptorul cu microunde timp de 4-5 minute. După ce s-a răcit puţin, se pune într-un prosop şi se scurge foarte bine de apă. Conopida scursă se amestecă cu oul, parmezanul, mozzarella, pulberea de usturoi şi condimentele. Se întinde blatul, se pune pastă de roșii, mozzarella, busuioc și roșii cherry ca să prepari o pizza delicioasă și care are mai puțin de 300 de calorii.

[citeste si]  

Supă cremă de linte cu dovleac
Lintea conferă proteine, iar dovleacul este un carbohidrat complex care furnizează energie. Prepară o supă de linte cu dovleac, punând la fiert linte, dovleac, morcovi, țelină, ceapă și usturoi, notează eva.ro. La final de pasează cu blenderul, se pune în farfurie și se stropește cu ulei de măsline și verdeață proaspătă.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel