Cîmpeanu propune renunţarea la o regulă privind elevii din anii terminali: Nu s-a putut susţine niciodată logic
Autor: Mihai Ciobanu | Publicat pe: 22 apr, 12:17
Foto: Pexels.com
Sorin Cîmpeanu a anunţat o propunere pe care Ministerul Sănătăţii o va susţine în contextul reluării cursurilor, după vacanţa de Paşti. 

"Vom propune renunţarea la acea regulă care nu s-a putut susţine niciodată logic, a înjumătăţirii efectivelor pentru clasele terminale. Se apropie Examenele Naţionale, Bacalaureat şi Evaluarea Naţională. Nu există nicio justificare logică pentru ca elevii din clasele terminale, în localităţile aflate în scenariul roşu, să nu poată participa cu prezenţă fizică, complet, la fel cum participă şi elevii de clasa a IV-a la cursuri.

Au fost argumente 100% de ordin sanitar, din motive de distanţare. Ministerul Educaţiei a spus, în limitele de competenţă, că nu înţelege diferenţa între elevii care învaţă în aceeaşi şcoală, pe acelaşi palier, în clase absolut identice ca suprafaţă şi ca dotare, unii de clasa a IV-a cu efective complete – şi e foarte bine că e aşa  -  şi alţii de clasa a VIII-a cu efective înjumătăţite. Aceeaşi şcoală, acelaşi palier, aceleaşi condiţii, acelaşi virus", a declarat Sorin Cîmpeanu, ministrul Educaţiei, în cadrul emisiunii "Ce se întâmplă?".

VIDEO: 

Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
Crossuri parteneri
DCBusiness.ro
DCBusiness.ro
DCMedical.ro
DCMedical.ro
StiriDiaspora.ro
StiriDiaspora.ro
DefenseRomania.ro
DefenseRomania.ro
Spectacola.ro
Spectacola.ro