Data publicării:
Cîmpeanu: Atrag atenția asupra acestui PERICOL / Dumitrescu: Ceea ce ne spuneți este terifiant
Ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, a făcut declarații importante despre învățământ, în exclusivitate pentru DC NEWS.
"Constat că sunt singurul care vorbesc despre asta, orice proces didactic se finalizează cu o evaluare, într-un fel sau altul. Evaluarea trebuie să fie relevantă. Evaluarea în învățământul online, în opinia mea, este total irelevantă, pentru că niciodată, nimeni, niciun coleg profesor nu poate avea garanția că cel care a răspuns întrebărilor din spatele ecranului este chiar cel care trebuia să răspundă și nu este un frate mai mare, un părinte sau un profesor sau inteligența artificială.
Atunci relevanța evaluării și-a pierdut foarte mult din valoare, ceea ce este foarte grav în educație. Ne oferă o imagine falsă despre starea sistemului de educație.
Și pot să vă spun că din numărul total de elevi din România avem jumătate care au primit note de peste 8,50. Când te uiți la statistică la ce note au fost, la predarea online notele sunt... e un accident un 9 sau un 8", a declarat Sorin Cîmpeanu, în exclusivitate pentru DC NEWS.
"Ceea ce ne spuneți este terifiant, domnule ministru!", a exclamat Răzvan Dumitrescu.
"Atrag atenția asupra acestui pericol"
"Da, pentru că ne creează o imagine falsă. Atrag atenția asupra acestui pericol, pentru că dacă cineva poate să mă convingă, să ne convingă, aș fi foarte fericit să ne convingă că învățământul românesc are 50% dintre elevi merituoși. Am depăși cu mult și învățământul finlandez și altele la care privim cu admirație. Asta e situația!
Am situația la nivel național, pe fiecare județ în parte, pe fiecare ciclu de învățământ, notele sunt peste jumătate între 8,50 și 10", a mai spus ministrul Educației.
Vezi mai multe în video:
Ministrul Educaţiei, Sorin Cîmpeanu, a declarat, luni, că 99,7% dintre cei aproape 3 milioane de elevi şi preşcolari pot începe şcoala cu prezenţă fizică şi a subliniat importanţa vaccinării anti-COVID-19, scrie Agerpres.
"Astăzi pot începe şcoala cu prezenţă fizică 99,7% dintre cei aproape 3 milioane de elevi şi preşcolari. Este un lucru extrem de important, demonstrează înţelegerea importanţei şcolii, dar în acelaşi timp trebuie să dovedim responsabilitate şi determinare pentru a asigura în şcoli acea protecţie sanitară care să ne poată permite să ţinem şcolile deschise o perioadă cât mai lungă, în aşa fel încât să nu mai avem acele pierderi pe care le-am înregistrat pe parcursul perioadei de criză sanitară", a spus ministrul Educaţiei la ceremonia de deschidere a noului an şcolar de la Liceul Tehnologic "Carol I" din comuna Valea Doftanei.
El a precizat că personalul din învăţământ este vaccinat în proporţie de 61%, iar elevii - în proporţie de peste 15%.
"Este nevoie însă să continuăm acest proces şi sunt convins că vom putea continua odată cu începerea şcolii. Mai mult decât atât, în ultimele zece zile s-au vaccinat 10.000 de elevi. Am depăşit pragul de 15% - proporţia elevilor vaccinaţi. Una din trei persoane vaccinate în ultimele zece zile la nivel naţional cu vaccinul Pfizer este elev, asta dă încredere că părinţii vor înţelege cât de important este pentru propriii copii, pentru ceilalţi colegi pentru a se putea desfăşura şcoala cu prezenţă fizică aşa cum ne gândim cu toţii, să înţelegem că vaccinarea este unicul gest care poate pune capăt crizei sanitare. Toate celelalte măsuri de protecţie sanitară, inclusiv testarea, ne ajută să ţinem sub control epidemia. Vaccinarea este singurul act care ne ajută să punem punct acestei crize sanitare", a adăugat ministrul.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News