România: - confirmate, - vindecate, - decese
Scrie-ne pe WhatsApp
sau sună-ne 0772.264.642 (L - V, 09:00 - 18:00)
DCNewsTV.ro -  Live  |  Video  |  Înregistrări
Conținutul articolului îl regăsiți mai jos.
 Vezi si: Ultimele stiri
Autor: Rodica Mitu | Publicat pe: 13 noi 2019 / 17:49
Cimitirele în funcțiune pot fi extinse fără autorizație de construire
Klaus Iohannis a promulgat legea care prevede că extinderea cimitirelor în funcțiune este exceptată de la obținerea unei autorizații de construire. Extinderea acestora se face fără aplicarea regulilor stabilite pentru înființarea cimitirelor.

Klaus Iohannis a semnat decretul pentru promulgarea Legii pentru modificarea articolului 7, alineatele (2) și (3) și a articolului 10 din Legea 102/2014 privind cimitirele, crematoriile umane și serviciile funerare.

"Nu este necesară obţinerea autorizaţiei de construire pentru executarea lucrărilor de construire pentru extinderea cimitirelor în funcțiune în zone prevăzute cu funcțiunea de cimitir în documentația de urbanism, executarea însemnelor, a bordurilor sau a împrejmuirilor locurilor de înhumare, pentru realizarea de obeliscuri sau a altor lucrări de artă plastică în cimitir", arată legea.

La extinderea și redeschiderea cimitirului care a fost închis se aplică regulile stabilite pentru înființarea cimitirelor. Pentru extinderea cimitirelor în funcțiune nu se aplică regulile stabilite pentru înființarea cimitirelor, mai arată legea.

Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
DCNewsTV.ro - Ultimele materiale video
Crossuri parteneri
Capital.ro
Capital.ro
DCBusiness.ro
DCBusiness.ro
DCMedical.ro
DCMedical.ro
StiriDiaspora.ro
StiriDiaspora.ro
DefenseRomania.ro
DefenseRomania.ro