Cimbrişorul cu aromă de lămâie parfumează toată casă. Cultivă planta și nu vei regreta
Data publicării:
Autor: Nicoleta Baciu
WhatsApp
Cimbrişorul cu aromă de lămâie parfumează toată casă. Cultivă planta și nu vei regreta. Cimbrişorul cu aromă de lămâie parfumează toată casă. Sursa foto: freepik.com
Cimbrişorul cu aromă de lămâie parfumează toată casă. Cultivă planta și nu vei regreta. Cimbrişorul cu aromă de lămâie parfumează toată casă. Sursa foto: freepik.com
Cimbrișorul cu aromă de lămâie este o plantă magică mediteraneană, folosită în multe scopuri. 

De fapt, planta a fost folosită în bucătărie, dar și pentru tratarea unor afecțiuni periculoase.  Cimbrișorul cu aromă de lămâie aparține familiei Lamiaceae și este o plantă veșnic verde.

Atât prin culoare, cât și prin frunzișul său, această plantă reușește să ofere casei o notă estetică excepțională. Tocmai din acest motiv, trebuie să-i descoperi toate secretele pentru a o cultiva în casă.

Răsadurile se usucă și mor? Iată câteva trucuri simple pentru a le salva

Cimbrișorul cu aromă de lămâie iubește să crească într-un mediu cald, să primească suficientă apă și lumină.

Din aceste motive, ghiveciul cu planta trebuie să sta în locurile însorite, deoarece nu suportă să stea mult timp la umbră. Tocmai din acest motiv planta reușește să aibă un frunziș des, datorită luminii soarelui. Poți ține planta pe balcon sau în  grădină.

Alegerea solului este, de asemenea, esențială pentru creșterea plantei. În ghiveci trebuie să pui un  sol nisipos, calcaros, uscat și stâncos la fel ca cel în care planta crește, de obicei, în natură. Nu trebuie să uiți că această plantă nu iubește îngrășămintele.

Menta, o plantă aromată cu o mie de utilizări și beneficii. Cum se plantează în ghivece

Cimbrișorul cu aromă de lămâie preferă solul uscat, așa că nu trebuie udată mai mult decât o dată pe săptămână. De fapt, pământul nu trebuie să pară niciodată îmbibat cu apă, ci trebuie să fie întotdeauna uscat.

Iată cum să crești planta din semințe

Este ușor să cultivi cimbrișorul cu aromă de lămâie dintr-o sămânță. Pentru a crește planta din semințe, în primul rând, trebuie să ai un ghiveci umplut cu pământ.

Pune în pământ 2 sau 3 semințe de cimbrișor.  Evident că nu trebuie să uiți să plasezi ghiveciul  într-o zonă luminoasă.

Cum să crești kiwi acasă în ghiveci? Urmează sfaturile grădinarilor și te vei bucura de fructe sănătoase și suculente

Când încep să apară primii lăstari, va trebuie să transferi ghiveciul într-o zonă aerisit tocmai pentru că, în această fază a creșterii plantei, rolul aerului este important. În timp, cimbrișorul cu aromă de lămâie va trebui să fie transferat într-un ghiveci mai mare.  

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel