Cifrele din Italia care îi sperie pe români. 13.000 de angajaţi din educaţie au COVID-19
Data publicării:
Autor: Florin Răvdan
WhatsApp
13.000 de angajaţi din educaţie din Italia sunt infectaţi cu coronavirus, iar cifrele sunt alarmante şi pentru români. Revine din nou în atenţie problema testării cadrelor didactice şi a lucrătorilor din şcoli şi grădiniţe, pentru a nu-i expune pe cei mici. 

Bănci speciale pentru distanţare fizică, măşti, dezinfectant, toate astea au ajuns în şcolile din Italia cu câteva zile înainte de începerea şcolii. Cu toate astea, s-ar putea ca profesorii să nu mai ajungă la cursuri, conform presei italiene. Corriere dela Serra scrie că 13.000 de angajaţi din educaţie au fost testaţi pozitiv la infecţia cu coronavirus, iar cifrele dau fiori şi părinţilor din România. 

Ministerul Educaţiei din Italia transmite că 60.000 de suplinitori vor fi activaţi în punctele cheie. "Va fi dificil, totuşi, să le explicăm părinţilor şi elevilor că va mai dura câteva săptămâni până când vor avea parte şi de profesori în clase", a explicat Maddalena Gissi, reprezentantul Sindicatului Naţional al Lucrătorilor din Educaţie. 

Aproximativ 50 la sută dintre angajaţii din educaţie s-au testat pentru COVID-19, iar dintre aceştia doar 13.000 (2,6 la sută) au fost pozitivi. Aceştia nu se vor prezenta la lucru până când testul nu va fi negativ. Autorităţile italiene au distribuit 2 milioane de teste în şcoli. 

Vestea este îngrijorătoare şi pentru România, dacă ne gândim că profesorii şi angajaţii din şcoli şi grădiniţe nu au fost incluşi în vreun program naţional de testare. Iar până la începutul anului şcolar mai sunt doar trei zile. Chiar dacă au fost formulate o serie de norme cu privire la modul în care se va acţiona dacă vreun elev se va infecta cu coronavirus, nimeni  nu spune ce se întâmplă dacă profesorii se infectează şi nu se mai pot prezenta la ore. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel