Cifra de afaceri din comerţul cu autovehicule şi motociclete, în creştere cu 6,6%, în primele cinci luni
Data publicării:
Autor: Mihai Ciobanu
WhatsApp
Volumul cifrei de afaceri din comerţul cu autovehicule şi motociclete a crescut în primele cinci luni faţă de perioada similară a anului trecut atât ca serie brută cu 6,6% cât şi ca serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate cu 5,9%, potrivit datelor Institutului Naţional de Statistică (INS) publicate luni. 

Volumul cifrei de afaceri pentru serviciile de piaţă prestate populaţiei a crescut atât ca serie brută cu 16,2% cât şi ca serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate cu 16%. 

Volumul cifrei de afaceri a crescut la comerţul cu motociclete, piese şi accesorii aferente; întreţinerea şi repararea motocicletelor (+50,6%), la comerţul cu piese şi accesorii pentru autovehicule (+9,1%), la comerţul cu autovehicule (+5,5%) şi la întreţinerea şi repararea autovehiculelor (+3,3%). 

În perioada 1 ianuarie - 31 mai 2019 comparativ cu perioada 1 ianuarie - 31 mai 2018, volumul total al cifrei de afaceri pentru comerţul cu ridicata şi cu amănuntul, întreţinerea şi repararea autovehiculelor şi a motocicletelor, serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate, a crescut cu 5,9%. 

Activitatea de servicii de piaţă prestate populaţiei, serie brută, în perioada 1 ianuarie - 31 mai 2019 a înregistrat o cifră de afaceri cu 16,2% mai mare comparativ cu perioada 1 ianuarie - 31 mai 2018, creştere susţinută de activităţile hotelurilor şi restaurantelor (+25,0%), serviciile de coafură şi alte activităţi de înfrumuseţare (+21,4%), activităţile de spălare şi curăţare (uscată) a articolelor textile şi a produselor din blană (+12,9%) şi de activităţile de jocuri de noroc şi alte activităţi recreative (+7,8%). Cifra de afaceri din activitatea agenţiilor turistice şi tur-operatorilor a scăzut cu 7,6%. 

Activitatea de servicii de piaţă prestate populaţiei, serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate în perioada 1 ianuarie -31 mai 2019 a înregistrat o cifră de afaceri cu 16% mai mare comparativ cu perioada 1 ianuarie -31 mai 2018. 

Volumul total al cifrei de afaceri pentru comerţul cu ridicata şi cu amănuntul, întreţinerea şi repararea autovehiculelor şi a motocicletelor, serie brută, în luna mai 2019, comparativ cu luna precedentă, a înregistrat o creştere cu 14% datorată creşterilor înregistrate la comerţul cu autovehicule (+16,9%), comerţul cu motociclete, piese şi accesorii aferente; întreţinerea şi repararea motocicletelor (+16,5%), comerţul cu piese şi accesorii pentru autovehicule (+10,4%) şi la activităţile de întreţinere şi reparare a autovehiculelor (+7,9%). 

Volumul total al cifrei de afaceri pentru comerţul cu ridicata şi cu amănuntul, întreţinerea şi repararea autovehiculelor şi a motocicletelor, serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate, în luna mai 2019, comparativ cu luna precedentă a înregistrat o creştere cu 3,9%. 

În ceea ce priveşte serviciile de piaţă prestate populaţiei, serie brută, în luna mai 2019, faţă de luna precedentă, volumul cifrei de afaceri a înregistrat o creştere cu 8,0% datorată creşterilor înregistrate la activităţile hotelurilor şi restaurantelor (+11,2%), activităţile agenţiilor turistice şi tur-operatorilor (+10,7%) şi la activităţile de spălare şi curăţare (uscată) a articolelor textile şi a produselor din blană (+5,4%). Scăderi ale cifrei de afaceri s-au înregistrat la serviciile de coafură şi alte activităţi de înfrumuseţare (-4,2%) şi la activităţile de jocuri de noroc şi alte activităţi recreative (-0,5%). 

Volumul cifrei de afaceri pentru serviciile de piaţă prestate populaţiei, serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate, în luna mai 2019 faţă de luna precedentă a înregistrat o creştere cu 1,4%. 

Volumul total al cifrei de afaceri pentru comerţul cu ridicata şi cu amănuntul, întreţinerea şi repararea autovehiculelor şi a motocicletelor, serie brută, în luna mai 2019, comparativ cu luna mai 2018 a înregistrat o creştere cu 9,7% datorată creşterilor înregistrate la comerţul cu motociclete, piese şi accesorii aferente; întreţinerea şi repararea motocicletelor (+41,0%), comerţul cu autovehicule (+11,4%), comerţul cu piese şi accesorii pentru autovehicule (+8,9%) şi la activităţile de întreţinerea şi repararea autovehiculelor (+0,8%). 

Volumul total al cifrei de afaceri pentru comerţul cu ridicata şi cu amănuntul, întreţinerea şi repararea autovehiculelor şi a motocicletelor, serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate, în luna mai 2019 a înregistrat o creştere cu 6,8% faţă de luna mai 2018. 

Activitatea de servicii de piaţă prestate populaţiei, serie brută, în luna mai 2019 a înregistrat o cifră de afaceri cu 15,2% mai mare comparativ cu luna mai 2018, creştere susţinută de activităţile hotelurilor şi restaurantelor (+22,2%), activităţile de spălare şi curăţare (uscată) a articolelor textile şi a produselor din blană (+19,8%), serviciile de coafură şi alte activităţi de înfrumuseţare (+19,3%) şi de activităţile de jocuri de noroc şi alte activităţi recreative (+10,0%). Cifra de afaceri din activitatea agenţiilor turistice şi tur-operatorilor a scăzut cu 11,3%. 

Activitatea de servicii de piaţă prestate populaţiei, serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate, în luna mai 2019 a crescut cu 15,7% comparativ cu luna mai 2018. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel