Data actualizării:
Data publicării:

Cidru, făcut în casă: surprinde-ți oaspeții cu o băutură dulce-acrișoară

Autor: Nicoleta Baciu | Categorie: Lifestyle
WhatsApp
Cidru, făcut în casă - surprinde-ți oaspeții cu o băutură dulce-acrișoară. Sursa - Pexels
Cidru, făcut în casă - surprinde-ți oaspeții cu o băutură dulce-acrișoară. Sursa - Pexels

Dacă aveți o recoltă mare de mere ete păcat să le aruncați. 

Alegeri prezidentiale 2024

Dacă dulceața și gemul sunt deja făcute, puteți încerca să gătiți ceva pentru adulți. De exemplu, un cidru răcoritor. Acest vin din mere este iubit în multe țări datorită gustului sau natural.  

Pentru cidru aveți nevoie de mere și struguri. Nu se recomandă spălarea fructelor. Este mai bine să le ștergeți cu o cârpă.

Mic dejun delicios, gata în 7 minute: o rețetă simplă și savuroasă

Merele se taie în bucăți mici și se pun într-un recipient curat, spălat și uscat. Poate fi și o găleată mare și curată. Peste mere se pune zahăr: în proporție de 250 de grame de zahăr la 1 kg de mere. Pentru o fermentare mai bună a merelor, adăugați struguri proaspeți zdrobiți sau stafide (100 de grame la 1 kg de mere).

Rulada uimitoare cu dulceață: o rețetă simplă pentru fiecare zi

În cele din urmă, peste mere se toarnă apă rece fiartă: în proporție de 1 litru de apă la 1 kg de mere. Recipientul se închide și se ține într-un loc întunecat timp de 6-7 zile. Nu uitați să amestecați zilnic. 

După o săptămână, filtrați lichidul, adăugați zahăr după gust. Cidrul se toarnă în borcane sau sticle sterile, pe care trebuie să le închideți ermetic.

 

 

BONUS. Păstrează morcovii pentru iarnă în borcane: iată ce pași trebuie să urmezi. Trucurile cu care nu vei da greș

 

Morcovii pot fi păstrați până la primăvară sub formă crudă, uscată sau congelată.   

Morcovii sunt legume care poate fi găsite pe rafturile magazinelor în orice perioadă a anului. Leguma se pune în aproape orice fel de mâncare: supe, salate, garnituri și chiar deserturi. Dacă ai cultivat morcovi în grădină, atunci trebuie să înveți cum să-i depozitezi corect.

Cum să păstrezi morcovii într-o oală. Cu această metodă de depozitare, morcovii trebuie așezați compact în oale emailate și acoperiți cu un șervețel sau un capac. Morcovii pot fi depozitați în subsol și păstra până în primăvară, dar este indicat să-i sortați periodic pentru ca să nu apară dăunători sau infecții.


Dovlecei cu brânză, gătiți în cuptorul cu microunde: sunt cu adevărat savuroși

Cum să păstrezi morcovii la frigider. Morcovii trebuie curățați și dați prin răzătoare grosieră și așezați în straturi în borcane de sticlă. Fiecare strat se presoară cu sare. Astfel de morcovi sunt păstrați în frigider până la șase luni. Atunci când adăugați astfel de morcovi în rețete, eliminați sarea.

Cum să păstrezi morcovii în borcane. Legumele bine spălate și uscate se curăță de coajă și se taie în bucăți mici. Apoi se pun într-un recipient curat și uscat. Recipientul umplut se bagă în congelator, unde poate rămâne până la 2 luni.

Sterilizează corect borcanele pentru zacuscă, dulceață și murături: sfaturile bunicilor 

O altă modalitate de a păstra morcovii este să-i uscați într-un cuptor sau la soare. Pentru a face acest lucru, morcovii se spală și se dau prin răzătoare grosieră. Morcovii uscați se pun într-un recipient de sticlă, care se închide ermetic cu un capac.

 

Morcovi pentru iarna în borcane: ideali pentru salată 

 

Cu  această rețetă, veți salva întreaga cultură de morcovi.

Vei avea nevoie:

morcovi - 500 de grame;

apă clocotită - 1 litru;

sare - 1 lingură,

zahăr - 1 lingură

frunză de dafin - 2 bucăți;

cuișoare - 4-5 bucăți.

 

Metoda de gătire 

 

Morcovii trebuie spălați bine și curățați de coajă. Dacă morcovul este mare, trebuie tăiat în bucăți egale.

Puneți morcovii și condimentele într-o cratiță, umpleți-l cu apă și acoperiți-l cu un capac. Morcovii se fierbe timp de 10 minute, apoi se scot din apă.

În apa clocotită, se adaugă apoi sarea și zahărul. Aranjați morcovii în borcane și turnați saramura fierbinte. Puneți capacele și așezați borcanele într-o cratiță, în care ați pus o cârpă.

Curăță rapid și ușor  oalele și tigăile arse: patru trucuri știute doar de gospodinele cu experiență

Se toarnă apă fierbinte peste borcane, până la capace. Se aduc la fierbere și se sterilizează timp de 40 de minute. Strângeți apoi bine capacele, puneți borcanele cu capul în jos și înveliți-le cu o pătură. Lăsați borcanele să se răcească, apoi puneți-le într-un loc răcoros.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel