Ciclonul tropical Freddy a ucis peste 300 de oameni. Numărul victimelor s-ar putea să mai crească
Data publicării:
Autor: Doinița Manic
WhatsApp
Ciclonul tropical Freddy a ucis peste 300 de oameni. Numărul victimelor s-ar putea să mai crească / Foto: Agerpres
Ciclonul tropical Freddy a ucis peste 300 de oameni. Numărul victimelor s-ar putea să mai crească / Foto: Agerpres
Bilanțul ciclonului tropical Freddy a depășit 300 de morți.

Bilanţul deceselor provocate de ciclonul tropical Freddy a depăşit 300, în timp ce numărul cadavrelor găsite de echipele de salvare continuă să crească, informează Agerpres, citând Reuters.

Furtuna a lovit sudul Africii în weekendul trecut pentru a doua oară, după ce a atins prima dată uscatul la sfârşitul lunii februarie. Freddy este unul dintre cicloanele tropicale cu cea mai mare durată şi, totodată, unul dintre cele mai severe care au lovit Africa în ultimii ani.

Cel puţin 53 de persoane au murit în provincia Zambezia din Mozambic, au anunţat autorităţile miercuri seara, peste dublul numărului raportat anterior. Se aşteaptă ca numărul victimelor să continue să crească, a declarat agenţia ONU pentru copii, UNICEF.

14 zile de doliu în Malawi

În Malawi, trecerea ciclonului Freddy s-a soldat cu 225 de morţi, sute de răniţi şi câţiva dispăruţi. Furtuna făcuse 27 de victime în Madagascar şi Mozambic, înainte de a lovi Mozambicul pentru a doua oară.

Ploile continue şi întreruperile de curent au îngreunat operaţiunile de căutare şi salvare în această săptămână, în timp ce ciclonul a provocat inundaţii grave, a măturat drumuri şi a lăsat în urma sa cadavre şi case îngropate în noroi.

Preşedintele din Malawi, Lazarus Chakwera, a declarat 14 zile de doliu naţional şi a cerut sprijin internaţional pentru eforturile de salvare . El a declarat că peste 80.000 de persoane au fost strămutate.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel