Ciclonul care a lovit Europa ajunge în România. Elena Mateescu (ANM) anunță vijelii și căderi de grindină
Data publicării:
Autor: Ioan-Radu Gava
WhatsApp
Foto: Usplash
Foto: Usplash
Elena Mateescu, directorul general al ANM, a spus cum va fi vremea săptămâna aceasta.

Luni seară, la Antena 3 CNN, la emisiunea Sinteza Zilei, moderată de MIhai Gâdea, Elena Mateescu, directorul general al Administrației Naționale de Meteorologie, a spus cum va fi vremea în următoarele zile.

„Mâine, în vestul, sud-vestul și centrul țării vorbim de cantități de apă ce pot depăși la nivel local 15-20 de litri pe metru pătrat și izolat 30-40 de litri pe metru pătrat. De asemenea, în timpul averselor este posibil să avem și vijelii, pentru că intensificările de vânt for fi susținute de rafale ce pot depăși 55-65 km/h. Izolat vom avea căderi de grindină.

De miercuri, instabilitatea va fi în extindere și va cuprinde majoritatea regiunilor țării, astfel încât vom consemna cantități de apă de 30-40 de litri pe metru pătrat.

Temperaturile sunt în creștere, iar de mâine, inclusiv în sudul țării vom consemna valori de 27-29 grade Celsius, iar în Capitală o maximă de 25-27 grade. Și în București, de mâine, din a doua parte a zilei și pe parcursul nopții, instabilitatea atmosferică va fi de interes.

Ciclonul va începe să afecteze România de mâine, va continua miercuri și joi, vineri va fi o ușoară diminuare, în sensul ariei precipitațiilor, însă mai rămâne de interes și pentru ziua de vineri partea de vest și sud-vest a țării. Întreaga săptămână are o probabilitate foarte ridicată de avea cantități importante de precipitații în vestul țării.

În weekend va fi o ameliorare și o vreme în încălzire, chiar cu temperaturi de până la 30 de grade, primele valori generoase ale lunii mai din acest an“, a spus, la Antena 3 CNN, Elena Mateescu, directorul general al ANM.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel