Ciclistul Vlad Dascălu, suspendat pentru abateri la regulamentul antidoping. Decizia poate fi atacată la TAS
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Sonia Baciu
WhatsApp
FOTO: Agerpres
FOTO: Agerpres
Vlad Dascălu, o speranță la medalie la JO Paris 2024, a fost suspendat pentru abateri la regulamentul antidoping.

Vlad Dascălu, campionul european en-titre la mountain bike, a fost suspendat pentru 17 luni de Tribunalul Antidping al Uniunii Cicliste Internaționale (UCI) pentru abateri de la regulamentul antidoping, potrivit Federației Române de Ciclism (FRC).

”Cu regret vă informăm că Tribunalul Antidoping UCI a pronunțat o decizie de suspendare a lui Vlad Dascălu.

Tribunalul l-a găsit pe Vlad vinovat de încălcarea regulilor antidoping, respectiv trei abateri la declararea locației într-un interval de 12 luni, impunându-i o perioadă de suspendare de 17 luni. În conformitate cu prevederile Codului Mondial Antidoping și a Regulilor UCI Antidoping, perioada de suspendare începe din ziua notificării deciziei, în acest caz, 21 mai 2024”, a transmis Federația Română de Ciclism, în postarea făcută pe Facebook.

Decizia poate fi atacată la Tribunalul de Arbitraj Sportiv (TAS) de la Lausanne în termen de o lună.

”UCI nu va comenta în continuare această problemă. Ținem să clarificăm faptul că: NU este vorba despre un caz de doping!

Federația Română de Ciclism nu se poate implica în caz, în afară de susținerea morală a lui Vlad. Vom reveni cu alte detalii, pe măsură ce le vom avea”, se mai arată în comunicatul FRC.

Dascălu, speranță la medalie la JO 2024

Vlad Dascălu (26 ani), care era o speranță la medalie pentru România la Jocurile Olimpice de la Paris, are în palmares, între altele, un titlu mondial MTB Under-23 (2019), un titlu european MTB Under-23 (2019) și Cupa Mondială MTB U23 (2019). La Jocurile Olimpice de la Tokyo, în 2021, Dascălu s-a clasat pe locul 7.

Vlad Dascălu s-a clasat pe locul 14 la Europenele de MTB de la Cheile Grădiștei, pe 12 mai, conform Agerpres.

Citește și: Mihai Chiruță, calificat în premieră la Jocurile Olimpice de la Paris. Echipa României a ajuns la 86 de sportivi

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel