Christian Sapetschnig, noul ”manager interimar” al Partidului Social-democrat din Austria, după gafa ”Excel”
Data publicării:
Autor: D.C.
WhatsApp
Andreas Babler, confirmat ca preșdintele Partidului Social-Democrat din Austria
Andreas Babler, confirmat ca preșdintele Partidului Social-Democrat din Austria
Christian Sapetschnig este noul președinte federal interimar al SPÖ, după ce social-democrații din Austria au eșuat în alegerea unui lider, duminică.

Sapetschnig a condus departamentul de organizare al SPÖ și este vicepreședintele organizației Viena-Alsergrund. Până când social-democrații vor stabili ce se întâmplă la vârful partidului, Sapetschnig va administra problemele curente. 

SPÖ și-a ales președintele duminică, dar rezultatul a fost viciat de o greșeală de numărare a voturilor. Scandalul ”Excel” a adus critici puternice asupra modului în care au fost organizate alegerile interne. Luni, s-a constatat că Hans Peter Doskozil, declarat câștigător, nu a câştigat, de fapt, alegerile interne, rezultatul fiind viciat de interpretarea greşită a unui fişier Excel. Câştigătorul alegerilor interne a fost, de fapt, Andreas Babler. Această gafă a afectat credibilitatea Partidului Social Democrat, aflat în picaj de la ultimele alegeri, când s-a clasat pe locul al doilea, după partidul populist al cancelarului Nehammer (OVP). 

Primarul Vienei, Michael Ludwig, ar cerut ca Hans Peter Doskozil să joace un rol activ în organismele federale. Cu toate acestea, Doskozil a confirmat miercuri, la conferința guvernatorilor provinciali, că nu are nicio intenție să se implice din nou în SPÖ la nivel federal. 

Biroul politic al partidului se va întruni miercuri după-amiază. În orice caz, noul lider de partid Andreas Babler însuși nu va conduce Clubul Consiliului Național din Consiliul Federal. El a anunțat că deputații din Consiliul Național vor fi responsabili pentru acest lucru. Babler nu a anunțat dacă își va da demisia din parlamentul landului sau din fotoliul de primar, declarând că, deocamdată, va îndeplini ambele funcții „până la noi ordine”.

Andreas Babler este primarul unui mic orășel de lângă Viena, Transkirchen. Ca fost ministru al Afacerilor Externe, Babler a candidat la șefia partidului punând accent pe progres și inovație în politica SPO.  El propune măsuri îndrăznețe în domeniul tehnologiei și digitalizării, susținând crearea de locuri de muncă în sectoarele emergente și stimularea antreprenoriatului. Babeler pune un accent deosebit pe protecția mediului și lupta împotriva schimbărilor climatice, pledând pentru o tranziție verde și durabilă în economie.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel