Chris Evert a reacționat în cazul Kamilei Valieva. ”Nu am mai văzut așa ceva. Toată lumea este nefericită”
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Sonia Baciu
WhatsApp
Kamila Valieva, în lacrimi (Twitter)
Kamila Valieva, în lacrimi (Twitter)
Fost lider mondial, cu șapte titluri de Grand Slam, Chris Evert s-a arătat dezamăgită de situația în care a fost pusă tânara patinatoare Kamila Valieva. 

Chris Evert, fost lider mondial al tenisului feminin, deținătoare a șapte titluri de Grand Slam, a reacționat dur la situația în care a fost pusă tânăra patinatoare din Rusia, Kamila Valieva, cea considerată noua stea a patinajului artistic mondial.

”Nu am mai văzut așa ceva. Toată lumea este nefericită. Ce dezamăgire. Să le fie rușine celor din anturajul Kamilei, care au fost responsabili. Este groaznic...” , a scris campioana americancă pe Twitter.  

De altfel, au fost mai multe reacții la postarea făcută de către Chris Evert, iar cele mai multe atrăgeau atenția cu privire la un posibil ”abuz asupra copilului”.

”De ce ar da medicamente doar unei patinatoare, și nu tuturor celor din lot? Valieva a fost cel mai probabil singura care a fost prinsă. Din păcate, nu duce decât la mult mai multe speculații. Da, rușine lui Eteri (n.r. Tutberidze, antrenoarea Kamilei) și oricui altcineva care a contribuit la acest dezastru”, a fost una dintre replicile primite de Christ Evert.  ”Aceasta este în totalitate cultura  'ori câștigi, ori nu contează' de la antrenorii ei și adulții din jurul ei. Este atât de frumoasă și talentată”, a mai scris un internaut, făcând referire la situația sportivei care a terminat pe locul secund, rusoaica Alexandra Trusova.

Două rusoaice pe podiumul olimpic 

În finalul programului simplu, podiumul a fost ocupat de două patinatoare din Rusia, Anna Sherbakova și Alexandra Trusova (care a reușit cinci sărituri cvadruple), respectiv nipona Sakamoto Kaori.  

Trusova și-a exprimat frustrarea pentru faptul că nu a luat cea mai strălucitoare medalie și i-a transmis antrenorului că nu mai vrea să continue patinajul de perfomanță.

”Îi urăsc pe toți! Îi urăsc, îi urăsc, îi urăsc! În viața mea nu mai calc pe gheață. Nu se poate așa ceva. Toată lumea are o medalie de aur, numai eu nu. Este imposibil, este imposibil. Urăsc acest sport”, i-a spus Trusova antrenorului său, citată de Eurosport.ru. Alexandra Trusova este de departe cea mai tehnică dintre rusoaicele selectate pentru Jocurile Olimpice. Sportiva de numai 17 ani are în palmares medalii la toate competițiile importante din patinajul artistic, dar niciodată nu a urcat pe prima treaptă a podiumului.

Vezi și: Kamila Valieva tratată într-un mod ”înfricoșător” de antrenoarea sa. Bach se declară îngrijorat

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel