Chiuveta din oțel inoxidabil va fi ca nouă. Gospodinele pricepute folosesc o metodă originală
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Nicoleta Baciu
WhatsApp
Chiuveta din oțel inoxidabil va fi ca nouă. Gospodinele pricepute folosesc o metodă originală. Sursa - pixabay.com
Chiuveta din oțel inoxidabil va fi ca nouă. Gospodinele pricepute folosesc o metodă originală. Sursa - pixabay.com
O chiuvetă din oțel inoxidabil înfrumusețează orice bucătărie, motiv pentru care multe gospodine preferă să se oprească asupra acestei opțiuni.

Cu toate acestea, suprafața unei astfel de chiuvete se acoperă rapid cu un strat de grăsime, care este dificil de îndepărtat cu o simplă spălare. Prin urmare, merită să utilizați și alte metode.

Mai întâi, trebuie să ștergeți suprafața chiuvetei cu o cârpă umedă, pentru a îndepărta murdăria, stratul superior de grăsime și resturile alimentare.

Cea mai murdară tigaie poate fi curățată cu un pahar de apă: un truc cu care vei economisi detergent

De asemenea, puteți stropi chiuveta cu bicarbonat. Stratul de pudră nu trebuie să fie prea dens, dar încercați să acoperiți întreaga suprafață. Apoi turnați o cantitate mică de gel de spălat vase.

În doar câteva minute, puteți începe să frecați chiuveta cu un burete. Grăsimea va fi îndepărtată destul de repede.

La sfârșit, clătiți chiuveta și ștergeți-o cu o cârpă curată și uscată. Această metodă poate fi utilizată în mod regulat.

 

BONUS. Nu mai aruncați pliculețele cu Silica Gel. Iată cum le puteți folosi eficient

 

De câte ori ați cumpărat o pereche de pantofi, ați găsit în cutie pliculețe cu bile mici și solide, pe care scrie Silica Gel.

Ei bine, acele bile sunt așa-numitul Silica Gel (bile de silicon). V-ați întrebat de ce producătorul pune în cutiile cu încălțăminte aceste pliculețe? 

Scopul lor este să absoarbă umezeala și sunt plasate în cutii pentru a preveni deteriorarea pantofilor. Cu toate acestea, în loc să le aruncați, ar trebuie să le folosiți în multe alte situații.

De ce trebuie să pui un burete pentru vase în cuptorul cu microunde: secretul gospodinelor cu experiență

După cum am menționat, pliculețele cu Silica Gel sunt excelente împotriva umidității. În consecință, combat și mirosurilor neplăcute, provocate de umezeală. Așa că, în loc să le aruncați, le puteți pune în interiorul dulapului cu pantofi sau chiar în coșul cu rufe murdare, pentru a îndepărta acel miros neplăcut de umezeală, care provine de la prosoape.

De asemenea, sunt excelente pentru păstrarea fotografiilor vechi și a documentelor importante. Puteți folosi Silica Gel și la tablourile, agățate pe pereți. Este suficient să puneți un pliculeț pe spatele ramei și timpul nu va deteriora tabloul.

Aceste plante ar trebui să fie în casa fiecărei fete, deoarece atrag dragostea

De asemenea, puteți folosi pliculețele cu Silica Gel în automobil. Adesea, când plouă, este dificil să dezaburiți rapid geamurile. Așezând pliculețele pe bord, veți remedia această problemă.

Pliculețele sunt excelente și pentru uscarea umbrelei. Uneori se poate întâmpla să fiți nevoiți să puneți umbrela udă în geantă. Dacă veți pune umbrela într-o pungă cu pliculețe de Silica Gel, acesta vor accelera procesul de uscare a umbrelei.

Un alt mod de reutilizare a pliculețelor cu Silica Gel este să le puneți în geanta de sport, pentru a preveni mirosurile neplăcute.

 

BONUS. Spală hainele cu apă rece în mașina de spălat. Iată câteva motive pe care nu le știai

 

Mașina de spălat modernă îți permite să alegi între multe programe diferite de spălare.   

De la programe de spălat rapide până la cele de câteva ore, de la cele delicate până la cele intense, la cele pentru lână, la cele pentru bumbac.

Dar ce program să alegi pentru hainele de zi cu zi, care se adună de la toți membrii familiei? Răspunsul este surprinzător: în marea majoritate a cazurilor, este indicat să se efectueze o spălare cu apă rece.

Amidonul nu trebuie să lipsească din casă. Gospodinele îl folosesc pentru a curăța aceste obiecte

Apa fierbinte riscă să lasă pete, iar fibrele delicate preferă apa rece. De aceea ar trebui să alegi  întotdeauna apa rece pentru spălarea rufelor.

În primul rând, este indicat să pornești o spălare cu apă rece dacă trebuie să speli rufele pătate. De fapt, multe tipuri de pete, de la cele de iarbă, până la cele de mâncare sau pete de sânge, sunt mai ușor de îndepărtat prin spălare în apă rece.

Apa fierbinte, în schimb, riscă să fixeze petele pe țesătură. De aceea este mai bine să speli hainele pătate cu apă rece.

Fibrele delicate preferă apa rece. Un alt motiv este că apa rece nu strică hainele delicate. Țesăturile precum mătasea, inul, lâna și materialele elastice  riscă să fie deteriorate iremediabil dacă sunt supuse spălării cu apă fierbinte. Pentru a păstra caracteristicile originale și calitatea acestor țesături, ar trebui să le speli cu apă rece. 

Gospodinele pricepute curăță oalele și tigăile cu un cartofi: un truc util și original

Apa rece este eficientă pentru îndepărtarea murdăriei și a petelor. Ca să nu mai vorbim de faptul că spălarea în apă rece îți permite și să economisești la factură. De asemenea, trebuie să ai grijă să alegi detergentul potrivit, în funcție de tipul de murdărie care trebuie îndepărtat.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel