FOTO: Ciocniri între forțele de ordine și protestatari, la Chișinău. Mii de moldoveni, în stradă
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Neagoe Narcis-Florentin
WhatsApp
Forțele de ordine și protestatarii s-au luptat, duminică seara, la Chișinău.

În centrul Chişinăului au avut loc ciocniri între poliţie şi participanţii la o acţiune de protest a opoziţiei. Ofiţerii organelor de ordine au împiedicat o coloană de mii de oameni să intre în centrul capitalei moldovene.

După cum informează, duminică, corespondentul TASS de la faţa locului, coloana de mii de oameni a intrat în cordonul de poliţie, iar anumite grupuri de oameni încearcă să-l spargă. În fruntea coloanei se află deputaţi ai partidului de opoziţie "Şor" şi ai Partidului Comuniştilor din Republica Moldova.

Nemulţumiţi de preţurile ridicate la energie şi de scăderea nivelului de trai, protestatarii scandează "Alegeri anticipate!", "Demisia!", "Fără dictatură!" şi "Ruşine!", conform Rador.

Partidul ȘOR, proteste la Chișinău. Chirieac: Este un act de război al Rusiei

Analisul politic Bogdan Chirieac a clasificat încercarea de a dărâma Guvernul de la Chișinău drept un act de război din partea Rusiei. Protestele partidului ȘOR din Republica Moldova continuă la Chișinău, în încercarea de a răsturna guvernarea actuală a țării.

„Sper doar ca Rusia, pe fondul unor nemulțumiri reale și unor lipsuri reale - Republica Moldova se confruntă cu o gravă criză de energie - să nu încerce să dea jos guvernul pro-Occidental și pro-european al Maiei Sandu”, a comentat analistul politic Bogdan Chirieac, la România TV.

„Să o traducem cumva drept un fel de lovitură de stat comandată de Moscova?”, a întrebat moderatorul emisiunii, Ionuț Grigore.

Citește restul AICI.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel