Chirurgul Marian Gașpar va fi pus în libertate. Trebuie să plătească o cauțiune de 50.000 lei
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Anca Murgoci
WhatsApp
Marian Gașpar
Marian Gașpar
Chirurgul Marian Gașpar va fi pus în libertate.

Curtea de Apel Timișoara a decis punerea în libertate a medicului chirurg Marian Gașpar, șeful Secției de Chirurgie Cardiovasculară de la Institutul de Boli Cardiovasculare din Timișoara, care a fost arestat preventiv, în data de 27 septembrie 2022, în urma unui flagrant de luare de mită. Trebuie să plătească o cauțiune de 50.000 lei.

Medicul Marian Gaşpar, şeful Secţiei Chirurgie Cardiovasculară din cadrul Institutului de Boli Cardiovasculare Timişoara, fusese arestat preventiv, în urma unei decizii a magistraţilor de la Tribunal Timiş, fiind acuzat de luare de mită în formă continuată. El ar fi primit sume între 100 şi 2.000 de euro de la şase pacienţi şi rude ale acestora pentru a-şi desfăşura atribuţiile de serviciu.

„În data de 26.09.2022, procurori din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Timiş au dispus punerea în mişcare a acţiunii penale faţă de inculpatul M.G. sub aspectul săvârşirii infracţiunii de luare de mită în formă continuată (6 acte materiale). În fapt, s-a reţinut că în perioada 19.09. - 26.09.2022, în calitate de medic – şef Secţie Cardiologie, în cadrul unei unităţi spitaliceşti din municipiul Timişoara, în realizarea aceleiaşi rezoluţii infracţionale, inculpatul ar fi pretins, indirect şi primit, de la şase pacienţi sau de la aparţinători ai acestora, sume de bani, în lei sau în valută, cuprinse între 100 euro şi 2.000 euro, în legătură cu activitatea desfăşurarea conform atribuţiilor de serviciu”, se arăta într-un comunicat de presă al Parchetului de pe lângă Tribunalul Timiş.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel