Chirurgi italieni au reconstruit urechea unui băiat cu ajutorul unei imprimante 3D
O echipă de chirurgi italieni a reuşit să reconstruiască urechea unui băiat afectat de o boală rară folosind un model realizat cu ajutorul unei imprimante 3D, a anunţat marţi un spital din Florenţa, relatează dpa, scrie Agerpres.
Băiatul de 13 ani suferă de microtia, o anomalie congenitală în care segmentul exterior al urechii este subdezvoltat. Boala afectează 5 din 10.000 de nou-născuţi, a precizat Spitalul de pediatrie din Meyer într-un comunicat.
Urechea artificială a fost realizată din cartilaj extras din cutia sa toracică, însă medicii au reuşit să o reconstruiască folosind un specimen imprimat 3D a cărui formă a fost copiată de la mama băiatului.
Această nouă tehnologie, folosită pentru prima dată în Italia, conduce la rezultate mai precise şi la intervenţii chirurgicale mai rapide, reducând timpul în care pacientul este ţinut sub anestezie, a mai spus spitalul.
Băiatul va suferi în următoarele câteva luni o nouă intervenţie chirurgicală pentru a primi a doua ureche realizată cu ajutorul aceleiaşi tehnologii.
Alţi şase copii se află pe o listă de aşteptare pentru a fi supuşi aceleiaşi proceduri.
"Pentru un copil care a avut o malformaţie atât de evidentă, (acest gen de chirurgie plastică) are mari avantaje psihologice şi sociale", a declarat chirurgul Flavio Facchini.
Pacientul care a fost operat "nu a avut probleme de auz, însă malformaţia a fost o mare sursă de suferinţă pentru el", a mai spus medicul.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News