Indiferent de zonă, nordul sau sudul capitalei, chiriile stagnează deoarece proprietarii aşteaptă începerea noului an universitar. Bineînțeles fiecare zonă are gradul ei de solicitare, sudul are de partea lui chiriile mai mici, pe când nordul este considerat mult mai dezvoltat.La nivelul întregului oraş statisticile indică un nivel tot mai scăzut al chiriilor medii solicitate de proprietari.
În ceea ce priveşte piaţa închirierilor la nivelul întregii Capitale, luna iulie 2012 a adus pentru Bucureşti cele mai mici chirii pentru această perioadă a anului înregistrate în ultimii 5 ani. Chiria medie solicitată de proprietari pentru o garsonieră a ajuns în iulie la 226 euro pe lună, în scădere cu 1% faţă de acelaşi interval al anului trecut.
Totuşi, raportat la evoluţia pieţei de la începutul acestui an, variaţiile de preţ sunt mici, existând variații de preţ atât în sens pozitiv, cât şi negativ, informează Businesscover.
Intrarea în vacanţă a studenţilor a adus cu sine în luna iulie şi cele mai multe oferte apărute pe piaţă într-o singură lună de la începutul anului şi până acum. Astfel, proprietarii au scos la închiriere un număr total de 2.512 de locuinţe.
Mişcările pe piaţă sunt de aşteptat să se ambaleze cu cât se apropie anul universitar, deşi studenţii nu mai sunt atât de mulţi ca altădată, şi nici atât de generoşi. De aceea, sumele cerute de proprietari nu vor creşte, cu excepţia perioadei cuprinse între septembrie şi octombrie, dar, la fel ca în anii trecuţi, majorările nu vor avea succes, iar piaţa îi va obliga pe proprietari să scadă prețurile.
Până la sfârşitul anului 2012, singurul element care poate modifica sumele plătite de chiriaşi este cursul de schimb în cazul celor care nu negociază în lei sau nu cer păstrarea unui prag maxim acceptabil de plată în cazul în care cursul valutar explodează din nou.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News