Chirieac știe de ce nu și-a luat Iohannis nicio zi de concediu în 10 ani de mandat. Replica analistului i-a amuzat pe toți invitații din studio
Data publicării:
Autor: Darius Muresan
WhatsApp
Foto: Agerpres
Foto: Agerpres
De ce nu și-a luat nicio zi de concediu Klaus Iohannis în cei 10 ani de mandat?

Discutând despre situația din Ungaria, unde președinta Katalin Novak a demisionat pe fondul unui scandal de abuz, în urma unei grațieri controversate, jurnalista Mihaela Bârzilă a subliniat că în ultimul timp președinta Ungariei a efectuat numeroase vizite în țară și inclusiv externe, precizând că „pare că are mai mult timp decât președintele nostru”. 

Prezent în cadrul emisiunii de la Antena 3 CNN, analistul Bogdan Chirieac a completat-o pe jurnalistă, iar dialogul care a urmat stârnind hohote de râs în studio.

„Mai mult ca președintele nostru nu are nici măcar un pensionar”, a subliniat Chirieac, completat de moderator: „Dar știți că în 10 ani nu a avut concediu”.

„Nu a avut concediu pentru că nu s-a întors niciodată la muncă”, a replicat Chirieac, spre amuzamentul celor prezenți în studio.

Trecând peste atmosfera relaxantă de duminică, în ceea ce privește demisia președintei maghiare, analistul a punctat:

„Atunci când poporul se revoltă, și nu în număr mare, factorul politic ține seama, deși dacă e vorba de Viktor Orban, știți că au existat demonstrații de 100.000 de oameni la Budapesta și nu s-a deranjat să plece de la putere sub nicio formă. Dar președintele Ungariei potrivit Constituției are mult mai puține atribuții, e ales de Parlament, nu e ales direct de votul popular”.

Președinta Ungariei Katalin Novak a demisionat ieri seară

Amintim că preşedinta Ungariei Katalin Novak şi-a anunţat ieri seară demisia, după o presiune crescută pentru graţierea unui bărbat condamnat şi implicat într-un caz de abuz sexual într-o casă de copii.

"Am făcut o greşeală... Astăzi este ultima zi în care mă adresez în calitate de preşedinte", a spus Katalin Novak într-un discurs difuzat de televiziunea de stat.

"Îmi cer scuze de la cei pe care i-am rănit şi tuturor victimelor care au avut impresia că nu le-am susţinut. Sunt, am fost şi voi rămâne în favoarea protecţiei copiilor şi a familiilor", a adăugat fostul ministru al Familiei şi o colaboratoare apropiată a premierului conservator Viktor Orban.

În martie 2022, Katalin Novak, 46 de ani, a devenit prima femeie care a ocupat această funcţie în principal protocolară

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel