Chirieac știe de ce nu și-a luat Iohannis nicio zi de concediu în 10 ani de mandat. Replica analistului i-a amuzat pe toți invitații din studio
Data publicării:
Autor: Darius Muresan
WhatsApp
Foto: Agerpres
Foto: Agerpres
De ce nu și-a luat nicio zi de concediu Klaus Iohannis în cei 10 ani de mandat?

Discutând despre situația din Ungaria, unde președinta Katalin Novak a demisionat pe fondul unui scandal de abuz, în urma unei grațieri controversate, jurnalista Mihaela Bârzilă a subliniat că în ultimul timp președinta Ungariei a efectuat numeroase vizite în țară și inclusiv externe, precizând că „pare că are mai mult timp decât președintele nostru”. 

Prezent în cadrul emisiunii de la Antena 3 CNN, analistul Bogdan Chirieac a completat-o pe jurnalistă, iar dialogul care a urmat stârnind hohote de râs în studio.

„Mai mult ca președintele nostru nu are nici măcar un pensionar”, a subliniat Chirieac, completat de moderator: „Dar știți că în 10 ani nu a avut concediu”.

„Nu a avut concediu pentru că nu s-a întors niciodată la muncă”, a replicat Chirieac, spre amuzamentul celor prezenți în studio.

Trecând peste atmosfera relaxantă de duminică, în ceea ce privește demisia președintei maghiare, analistul a punctat:

„Atunci când poporul se revoltă, și nu în număr mare, factorul politic ține seama, deși dacă e vorba de Viktor Orban, știți că au existat demonstrații de 100.000 de oameni la Budapesta și nu s-a deranjat să plece de la putere sub nicio formă. Dar președintele Ungariei potrivit Constituției are mult mai puține atribuții, e ales de Parlament, nu e ales direct de votul popular”.

Președinta Ungariei Katalin Novak a demisionat ieri seară

Amintim că preşedinta Ungariei Katalin Novak şi-a anunţat ieri seară demisia, după o presiune crescută pentru graţierea unui bărbat condamnat şi implicat într-un caz de abuz sexual într-o casă de copii.

"Am făcut o greşeală... Astăzi este ultima zi în care mă adresez în calitate de preşedinte", a spus Katalin Novak într-un discurs difuzat de televiziunea de stat.

"Îmi cer scuze de la cei pe care i-am rănit şi tuturor victimelor care au avut impresia că nu le-am susţinut. Sunt, am fost şi voi rămâne în favoarea protecţiei copiilor şi a familiilor", a adăugat fostul ministru al Familiei şi o colaboratoare apropiată a premierului conservator Viktor Orban.

În martie 2022, Katalin Novak, 46 de ani, a devenit prima femeie care a ocupat această funcţie în principal protocolară

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel