Chirieac: Ucraina va continua procesul de secesiune
Data publicării:
Autor: DCNews Team
WhatsApp

 Arsen Avakov, ministrul interimar de Interne al Ucrainei,  a anunțat că a fost emis un mandat de arestare pentru Viktor Ianukovici. Referitor la această informație, analistul Bogdan Chirieac spune că acest lucru nu înseamnă mare lucru, dar este posibil să vedem o Ucraină împărțită în două sau mai multe părți.

"Este vorba despe disoluția statului ucrainean și, probabil, secesiunea", a declarat analistul Bogdan Chirieac la RTV.

"Este posibil să vedem o Ucraină împărțită în două sau mai multe părți, oricum Ucraina este un stat artificial, agresiv de-a lungul timpului, chiar după prăbușirea comunismului, extrem de agresiv cu vecinii săi, în special cu România. Un stat care a oprimat minoritățile, un stat care n-a luat-o nici pe calea comunismului, nici pe calea capitalismului.

Prea multe lucruri au fost artificiale acolo, prea multe rafturi teritoriale, prea multe etnii, confesiuni. Deși nimeni nu îndrăznește să recunoască asta în acest moment, Ucraina va fi împărțită în mai multe părți".

Despre viitorul Iuliei Timoșenko și decizia acesteia de a participa la alegerile parțiale din 25 mai, Chirieac este de părere că nu crede "că vor avea loc alegeri prezidențiale în 25 mai în toată Ucraina așa cum o știm noi. Eu cred că procesul de secesiune va continua, iar doamna Timoșenko ar putea candida în zona de Vest a ceea ce a fost Ucraina. De asemenea, Iulia Timoșenko a făcut promisiuni în Piața Maidan, cum că va adera la Uniunea Europeană. Uniunea Europeanu nu dorește să integreze Ucraina, în ciuda declarațiilor care se fac", a conchis Bogdan Chirieac.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel