Chirieac: Tot mai clar planul lui Putin. E odios ce se petrece la câțiva kilometri de România. Vom fi în graniță cu Rusia
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Andrei Itu
WhatsApp
Fotografie de la asim alnamat, pexels
Fotografie de la asim alnamat, pexels
Analistul politic Bogdan Chirieac a vorbit despre planul tot mai clar al lui Putin la Marea Neagră, fiind de părere că România va fi în graniță directă cu Rusia. De asemenea, exportul pe linie maritimă al Ucrainei va fi sufocat dacă rușii vor cuceri Odesa și tot litoralul ucrainean al Mării Negre.

„Este tot mai clar planul lui Putin: Constanța, Odesa și Buceag, deci gurile de vărsare ale Dunării, canalul Sulina cu care ne învecinăm cu Ucraina. Ceea ce este cu adevărat îngrijorător este că rușii vor să ia tot litoralul ucrainean al Mării Negre, tăind din ieșirea la mare a Ucrainei, exporturile pe cale marină urmând să se desfășoare doar prin Constanța. Este foarte greu de ajuns în nord, la Marea Baltică, Polonia, să desfășori exportul pe acolo.”, a spus Chirieac.

„Cred că strategia NATO, în acest moment, ar trebui să fie următoarea: Mai devreme sau mai târziu, sunt șanse mari ca Rusia să ocupe toată această parte și să facă joncțiunea și cu Transnistria la Republica Moldova. Rusia are ieșire la Marea Neagră, Marea Azov este a lor. Problema este că luând Odesa, principalul port al ucrainenilor, practic, o bună parte a activității economice va fi sufocată! Ideea este cum să faci să nu mențină rușii aceste teritorii dacă le vor cuceri.”, a menționat Chirieac.

„Probabil, rușii vor cuceri Odesa, precum au cucerit și Mariupol, dărâmând tot! Fără să țină seama de populația civilă! Au tras cu tancul în zonele de locuințe ca să împrăștie teroare, să se teamă oamenii. Armamentul occidental a funcționat la rezistența extraordinară a Ucrainei, a încetinit cucerirea teritoriilor de către Putin, dar vine armata roșie, vine puhoi! Acest puhoi e greu să îl stăpânești. Le-a distrus tancul, avionul, nava, dar vine Ivan cu cizma! Sunt atât de mulți încât distrug tot! Este ceva odios ce se petrece la câțiva kilometri de România. Vom fi în graniță cu Rusia”, a mai spus analistul politic Bogdan Chirieac, la România TV, în emisiunea moderată de Violeta Romanescu.

 

 

 

Citește și - Rușii au folosit pentru prima dată în Ucraina avioanele invizibile. Armata lui Putin deține un număr mic de aparate, dar se laudă cu ele

Cele patru aeronave au fost integrate într-o rețea unică de informații, pentru a distruge apărarea antiaeriană a adversarului, scrie DefenseRomania.

Interlocutorul agenției a subliniat faptul că interconectarea avioanelor într-un spațiu informațional unic duce la creșterea eficienței identificării și lovirii țintelor. Potrivit declarațiilor acestuia, în timpul misiunii a fost confirmată vizibilitatea redusă pe radare a avioanelor de tip Su-57.

“În cadrul operației militare speciale din Ucraina, Forțele Aerocosmice ale Federației Ruse au .....  CITEȘTE CONTINUAREA ARTICOLULUI PE DEFENSE ROMANIA

      ”

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Acest articol reprezintă o opinie.

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel