Chirieac, surprins de Maia Sandu și "puțin dezamăgit" în legătură cu România: Ce ar trebuie să ceară Iohannis
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Florentina Constantin
WhatsApp
Sursa foto: Facebook Maia Sandu
Sursa foto: Facebook Maia Sandu
Analistul politic Bogdan Chirieac a vorbit despre "forța" Maiei Sandu, după gestul făcut de Joe Biden, în timpul discursului de la Varșovia. 

"Forţa doamnei Maia Sandu pe mine m-a surprins profund. Atenţie! Doamna Maia Sandu a avut mai multe întâlniri - la Davos, în ianuarie; la Munchen, în februarie şi acum bilaterala. Domnule, să ai o bilaterală cu preşedintele SUA, tu venind din Moldova, stat cu 2 milioane de locuitori, din care 35 - 40% sunt rusofoni... Doamna Maia Sandu are o anvergură internaţională pe care nu am mai văzut-o la un lider de pe plaiurile mioritice. Cu toată dragostea, mâine, președintele ţării noastre se va întâlni în formatul B9, adică nouă state", a spus analistul politic Bogdan Chirieac, la Antena 3 CNN.

"Iohannis ar trebui să ceară o bază americană permanentă"

Întrebat de jurnalistul Radu Tudor dacă este dezamăgit că nu există o bilaterală Iohannis - Biden, analistul politic a mai spus:

"Păi, tu nu eşti dezamăgit? Eu cred că sunt două state cheie, aici, în flancul de est. Sigur, importantă e America, fără doar şi poate, importantă e Marea Britanie. Aceste două state sunt Polonia, în nord, şi România, în sud. Mai mult, războiul văd că se duce, în special, în Marea Neagră. Faptul că România nu este menţionată pe nicăieri mă dezamăgeşte puţin. Şi mai e ceva. Polonezii au o bază permanentă americană, acolo, pe teritoriul lor. Poate că preşedintele Iohannis ar trebui să ceara o bază americană permanentă pe teritoriul României".

Biden a cerut aplauze pentru Maia Sandu, în timpul discursului de la Varșovia

"Oamenii din Republica Moldova își doresc să trăiască în libertate. Doamna președinte Sandu, suntem mândri să fim, astăzi, alături de dumnevoastră. Haideți să o aplăudăm! Nu trebuie să fie niciun dubiu, susținerea noastră pentru Ucraina nu se va opri, iar NATO nu va fi divizat”, a declarat Joe Biden, la Varșovia.

Vezi și:  Joe Biden, discurs la Varșovia, după declarațiile lui Putin: Un atac la  adresa unuia este un atac la adresa tuturor. Este un jurământ sfânt!

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Acest articol reprezintă o opinie.

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel