Chirieac: Antonescu l-a îndepărtat pe Ponta de Cotroceni, prin renunțarea la Președinție
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: DCNews Team
WhatsApp
Analistul politic Bogdan Chirieac a vorbit, sâmbătă seară, despre decizia lui Crin Antonescu de a renunța la candidatura pentru Președinție. El a opinat că măsura luată de președintele demisionar al PNL reprezintă "un gest de onoare", care l-a îndepărtat pe premierul Victor Ponta de "poarta Cotroceniului".

Vezi și: CRIN ANTONESCU renunță la PREȘEDINȚIE. NU VA CANDIDA LA ALEGERILE PREZIDENȚIALE


Gest de om politic matur

"Mie mi se pare că e un gest de om politic matur, e un gest de om politic căruia îi pasă de această țară. Se retrage și, probabil, în partidul domniei sale altcineva va fi candiatul la Președinție. Acum, dacă PDL va da candidatul pentru Președinție, sigur că PNL va avea un prim-ministru, probabil pe dl Klaus Iohannis. Oricum, astăzi când vorbim, este mult mai normal ca dl Antonescu să rămână președintele PNL, decât dl Iohannis. Pentru că dl Antonescu are știința conducerii PNL, știe exact mișcările din PNL, știe exact care este partea atacată de către PSD - gruparea Tăriceanu și tot ce înseamnă ea, care nu a prins deocamdată în partid. Și atunci, dl Antonescu se poate ocupa de partid și altcineva poate începe să facă o problemă candidatului PSD", a declarat Bogdan Chirieac, la Antena 3.

Ponta, împins cu un pas înapoi din "poarta Cotroceniului"

Analistul politic este de părere decizia lui Crin Antonescu l-a "împins cu un pas" înapoi din "poarta Cotroceniului" pe Victor Ponta: "Până azi-dimineață aveam convingerea fermă că dl Victor Ponta era la poarta Cotroceniului. Urma ca în noiembrie-decembrie să se deschidă poarta. Nu-l oprea nimeni să se așeze pe scaunul dlui Băsescu. Începând de azi-dimineață, dl Ponta a fost împins cu un pas, nu mai mult, de la poarta Cotroceniului".

Citește și: De Ce a RENUNȚAT ANTONESCU să candideze la PREȘEDINȚIE

Întrebat dacă asta ar însemna că Antonescu are șanse mai mici decât Iohannis să fie ales președinte, Bogdan Chirieac a răspuns: "Cred că (n.r. - Crin Antonescu) era cel mai bine pregătit pentru a fi președintele acestei țări, din foarte multe privințe. Dânsul a spus însă foarte clar: 'Nu mai este timp ca să demontez anumite lucruri. Nu mai am timpul fizic'".

Gest de onoare

"Nu a jucat corespunzător dezlipirea de USL, s-a lipit de dânsul până la urmă chestiunea parteneriatului cu Traian Băsescu. Deci au fost câteva aspecte de care n-a ținut cont în mod real. E un gest de onoare", a conchis Bogdan Chirieac.

Vezi și: Ponta, după ce a Antonescu a renunțat la Președinție: Sunt supărat

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel