Urmărește emisiunea live
Chirieac: Situaţia este GRAVĂ! Un MILIARD despăgubiri. Soluţia CHEIE
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Mircea F. Cristian
WhatsApp
Euro
Euro
Momente cruciale pentru Laura Codruța Kovesi. Se aşteaptă decizia preşedintelui Klaus Iohannis. El are pe masă toate  documentele care l-ar ajuta să ia această hotărâre. Până atunci, analiza politică este axată pe prospăt desecretizatul protocol SRI-PÎCCJ.

Decizia legată de cererea de revocare a şefei DNA este aşteptată după Paşte. Dacă preşedintele va face acest lucru şi când, analistul Bogdan Chirieac a explicat că:

"Să ştiţi că şi Decembrie e tot după Paşte! Până în decembrie mai este. Eu cred că preşedintele o să plece în vacanţă. S-au dat zile libere cu grămada. Deci nu vă aşteptaţi la o decizie. Nici nu are termen. El nu are niciun motiv să se grăbească. S-a pronunţat ferm în această privinţă, este împotriva revocării. Partenerii strategici sunt împotriva revocării, chiar dacă au început să mai înţeleagă şi că nu a fost ceea ce sperau dânşii. dar doamna Kovesi este un simbol şi va rămâne un simbol", a explicat analistul.

Legat de consecinţele pe care le poate avea existenţa protocolului negat de unii, dar desecretizat în urmă cu câteva zile, Chirieac a arătat:

Case de avocatură străine

"Problema este că protocoalele vor avea consecinţe în justiţie. Se pot cere despăgubiri. Cei care au suferit în urma acestui protocol, SRI-Parchetul General, pot să meargă în justiţie şi să ceară daune uriaşe. CCR a declarat neconstituţional art. 142 Cod penal, dacă nu mă înşel. Protocoalele au fost încheiate în baza acestui articol. Situaţia este foarte gravă! În baza acestor protocoale au fost băgaţi la închisoare corupţi autentici şi ei au dreptul acum, fiindcă dovezile au fost devoalate, deci şi cei care au furat, să fie repuşi în drepturi, conform legii. Pentru că proba a fost coruptă! Situaţia este atât de gravă, încât România ar trebui să apeleze la experţi străini. Case de avocatură faimoase, britanice sau americane, care să analizeze toate consecinţele în aşa fel încât concluziile lor să fie mai presus de bătălia care se va declanşa în România. Nu de alta, dar în momentul în care România va avea de plătit 1 miliard de euro despăgubiri, plus să le dai înapoi inclusiv la cei care au furat pe bune ceea ce li s-a confiscat pe motiv că probele în baza cărora au fost condamnaţi nu sunt valabile... e "un pic" de DERANJ!!!", a mai spus Bogdan Chirieac.

"De plătit vom plăti noi. Pentru că nu există legea răspunderii magistraţilor," a fost concluzia analistului.

[citeste ]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel