Chirieac: Situația economică descrisă de Florin Cîțu este gravă. Putem rezuma capacitatea de analiză a lui Ciucă cu o frază
Data publicării:
Autor: Rodica Mitu
WhatsApp
Foto Facebook Florin Cîțu
Foto Facebook Florin Cîțu
„Situația economică descrisă de Florin Cîțu este reală”, a comentat, miercuri, analistul Bogdan Chirieac.

Premierul Nicolae Ciucă a respins ideea unei remanieri, potrivit Antena 3. „Este un război rece la nivelul conducerii politice a țării noastre, fără doar și poate”, a zis Bogdan Chirieac. 

„Problema pe fond rămâne”, a subliniat Bogdan Chirieac, adăugând: „Situația economică din România este cea mai proastă de la marea criză din 2008. Ceva trebuie făcut! Foarte mulți miniștri din Guvernul Ciucă sunt departe de a performa, deci problema este cât se poate de reală. Dacă nu vrea domnul Ciucă din motive politice să facă o evaluare, e în regulă. Atunci o să avem inflație 20 la sută până în vară, șomaj, locuri de muncă distruse, și prețuri aberante!”

„Situația economică din România, în acest moment, este gravă. Acesta este cuvântul!”, a subliniat Bogdan Chirieac, în intervenția sa de la Antena 3.

Ulterior, a fost difuzată o conferință de presă susținută de președintele PNL, Florin Cîțu, care a spus că „nu este nicio ruptură” în relația cu șeful Executivului. Nicolae Ciucă afirmase, marți, că evaluarea şi remanierea miniştrilor sunt la latitudinea şefului Guvernului.

Cîțu: E datoria noastră de a folosi întotdeauna cei mai buni oameni în prima linie. Sunt îngrijorat de situația economică din România

„Conducerea Partidului Național Liberal este responsabilă pentru modul în care Partidul Național Liberal se prezintă la guvernare, pentru modul în care Partidul Național Liberal guvernează România, dar este responsabil, noi suntem în fața celor care ne-au ales la Congres, și pentru rezultatele de la următoarele alegeri. Este datoria noastră de a folosi întotdeauna cei mai buni oameni în prima linie și, ca să știi care sunt cei mai buni oameni, trebuie să evaluezi. Evaluarea se face la partid. Nu știu de unde a apărut asta cu remanierea. Noi evaluam membrii noștri și, dacă nu sunt buni, le spunem că nu sunt buni, le vom spune că fac rău partidului”, a declarat, miercuri, Florin Cîțu. „PNL a trimis niște oameni în guvern, de la secretari de stat la miniștri. Îi susținem, îi susțin pe toți, atât timp cât Partidul Național Liberal are de câștigat. (...) De ce să ne fie frică de evaluări? Eu v-am spus că, în acest moment, sunt îngrijorat de situația economică din România. Nu este nicio ruptură (n.r. în relația cu premierul Nicolae Ciucă), are susținerea Partidului Național Liberal”, a spus Florin Cîțu.

Nu sunt nemulțumit, sunt îngrijorat că avem prețuri mari, că rata inflației s-ar putea să depășească 10 la sută. Dacă depășește 10 la sută în martie, va fi foarte greu, vor fi costuri mari. Șomajul este în creștere, economia în scădere rapid, deci sunt îngrijorat! Aștept măsuri”, a mai spus Florin Cîțu.

Chirieac: Situația economică descrisă de Florin Cîțu este reală

Ulterior, Bogdan Chirieac a făcut câteva precizări: „Situația economică descrisă de Florin Cîțu este reală, deci ea este gravă! În privința capacității de analiză a domnului Nicolae Ciucă, cred că o putem rezuma chiar cu o frază atribuită domniei sale. Ieri (n.r. marți, 22 martie), i-a mulțumit pentru activitatea excepțională ministrului Lucian Bode. Când faci un asemenea elogiu mediocrității, e clar cât înțelegi din economie și din situația în care se află România, în acest moment.”

În context, amintim că, întrebat despre nemulţumirile din PNL în legătură cu miniştrii Energiei şi Afacerilor Interne, Nicolae Ciucă a spus că mulţumeşte ministrului Bode pentru activitatea desfăşurată.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel