Chirieac și Gușă, topul celor mai slabi miniștri din Guvernul Ciucă: "La egalitate cu Sorin Grindeanu. Este o cursă strânsă"
Data publicării:
Autor: Florentina Constantin
WhatsApp
Sursa foto: Facebook Guvernul României
Sursa foto: Facebook Guvernul României
Analistul politic Bogdan Chirieac și Cozmin Gușă au făcut topul celor mai slabi miniștri din actualul guvern.

Cozmin Guşă: Când s-a aşezat pe fotoliul de ministru de Finanţe - că am întrebat şi eu, cunosc atâţia bancheri - i s-a pus în faţă un calendar - cam asta e, datoriile, ce s-a antamat, ce s-a făcut - şi pe acel calendar apărea, încă din toamna lui 2021 la final, faptul că în primăvară spre vară - cum ar fi acum - în 2023 va trebui să plătim această sumă: 20 de miliarde. Omul ăsta a stat un an şi jumătate liniştit acolo, nu ne-a deranjat şi, săptămâna trecută sau acum două săptămâni, a informat țara că "ştiţi, noi trebuie să plătim, de săptămâna viitoare, 20 de miliarde, în baza creditelor pe care le avem".

El ne-a anunţat, după un an jumate, ce ştia de acum un an şi jumătate. Şi nu a zis nimic. În fiecare săptămână, trebuia să vină la masa Guvernului să spună: "Fraţilor, vedeţi că PIB-ul nostru este grav. Nu va creşte ca să suporte o creştere economică suficientă pentru a putea plăti fără probleme. Haideţi să facem nişte reduceri - supraplătiții, îmbuibaţii, ăia care taie frunză la câini. Avem o problemă, s-ar putea să vină aia cu nişte cereri. Haideţi să facem aceste reduceri."

Nu a spus nimic şi a venit, după un an şi jumătate, că trebuie să plătim 7% din PIB, bani pe care nu îi avem, în anul 2023. Ăsta consider eu că este un exemplu care îmi justifică afirmaţia că este cel mai slab ministru Câciu.

Bogdan Chirieac: Într-adevăr, este la egalitate cu Sorin Grindeanu - cei mai slabi miniştri ai acestui Guvern. Este o cursă strânsă. La fotografie îi adaugi şi pe Marius Budăi, şi pe Petre Daea şi nu ştiu ce hram poartă doamna Ligia Deca, de la Educaţie.

Cozmin Guşă: Sunt de acord cu clasamentul propus de tine.

Bogdan Chirieac: Sunt la egalitate, cei mai slabi. Pe Câciu pune-l în frunte, Grindeanu, Budăi și Daea. Nu ai ce spui!  Îţi mai adaug la Câciu - este şi mai grav, să ne ierte CNA-ul...  Eu ştiu declaraţia pe care a dat-o presa - nu ştiu dacă a făcut-o sau nu, dar a dat-o toată presa la vremea respectivă. A spus, în Parlament: "Eu am bani pentru pensiile speciale." Cum ţi se pare această declaraţie revoltătoare? Nu are bani de profesori, de medici...

Cozmin Guşă: Este de comă!

Bogdan Chirieac: Alături de incompetenţă, eu mai adaug aici o "calitate" a acestui individ pe care nu o rostesc din respect pentru CNA.. Aici, să ştii că vina e împărţită, fiindcă, iniţial, domnia sa a fost promovat intens de DCNews fiindcă părea că ştie ce spune. Probabil că domnul Câciu ştie, pe fond, dar, când a fost să ducă la îndeplinire ce ne spunea nouă că ştie, s-a blocat. În plus, să-i spunem mai este şi tentativa de asasinat la adresa IMM-urilor din România, când a majorat taxele şi impozitele? Putem să-i spunem și asta, Cozmin?

Cozmin Gușă: Da, aşa cum i-am spus, acum două săptămâni, despre CEC - intervenţiile de acolo şi presiunile la adresa CEC pe care le-a făcut el.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel