Chirieac și Constantin, GLUMĂ despre Iohannis: L-a dat jos și l-a pus la putere. Putem spune că a avut două mandate echilibrate, nu?
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Giorgiana Croitoru
WhatsApp
Ioana Constantin (PMP) și analistul politic Bogdan Chirieac au făcut o glumă la adresa președintelui Klaus Iohannis.

"Deci partidul PMP nu ar fi de acord cu alegerea indirectă a președintelui, deci alegerea sa de către Parlament, și nu prin vot popular. Susțineți în continuare acest lucru? Dar o reducere a mandatului președintelui nu ar fi de dorit?", a întrebat analistul politic Bogdan Chirieac.

"Probabil ar trebui readus la patru ani, cum era în trecut. Egalizat, uniformizat cumva cu mandatul parlamentarilor", a spus Ioana Constantin.

"Asta ne-ar ajuta... și-n opinia mea", a completat Bogdan Chirieac.

"E mult! Dacă îi dai 2 mandate și îl ții un deceniu acolo, e cam mult pentru modul în care înțelegi apoi să mai impună democrația", susține Ioana Constantin.

"Credeți că dacă pentru domnul președinte Iohannis cea mai importantă realizare din primul mandat a fost că a dat Guvernul PSD jos, în al doilea mandat cea mai importantă realizare a fost că a adus PSD-ul la putere?", a întrebat Bogdan Chirieac.

"În viață e bine să reglezi lucrurile. Faci o greșeală, o înlocuiești", a răspuns Ioana Constantin.

"Și atunci putem spune că domnul președinte Iohannis a avut două mandate echilibrate, nu?", a subliniat analistul politic.

"Da, da. Glumim noi acum, dar cam la asta se reduce. Din păcate, deși au avut în Parlament partide care nu i-au fost ostile domnului Iohannis, uite că nu a reușit să facă atât de multe pe cât și-a propus... sau bulevardul de așteptare care a existat din partea cetățenilor nu a fost un plus sub nicio formă", a mai spus Ioana Constantin.

Bogdan Chirieac: Și orice ați spune, cel mai puțin ostil a fost PSD. 

Ioana Constantin: Da, a fost un PSD moale, slab. 

Bogdan Chirieac: Nu spuneți asta! A fost un PSD apropiat de văile națiunii, de asta a părut slab pentru unii. Dar în realitate era pentru patrie. 

Vezi mai multe în video:

 

PNL a votat să înceapă negocierile cu PSD

Liderii PNL au discutat, în ședința Biroului Politic Național, despre negocierile cu PSD și USR pentru formarea unei majorități parlamentare. În urma ședinței, PNL a decis să negocieze cu PSD.

În şedinţa BPN a PNL, care a avut loc la Vila Lac, în jur de 40 de filiale ar fi votat în favoarea guvernării alături de PSD.

Amintim că UDMR a decis să înceapă negocierile pentru formarea ”unei mari coaliții între PNL-PSD-UDMR”.

”Luni ne-am consultat cu președinții organizațiilor județene, iar în cadrul ședinței online al Consiliului Reprezentanților Unionali (CRU) am decis să continuăm guvernarea, iar UDMR să înceapă negocierile pentru formarea unei mari coaliții între PNL-PSD-UDMR, susținută de grupul parlamentar al minorităților naționale”- este anunțul făcut, potrivit Mediafax, luni seară, de Kelemen Hunor, președintele UDMR. În opinia acestuia, coaliția are sens doar dacă se pot face reforme pentru revizuirea Constituției: ”introducerea republicii parlamentare poate fi un astfel de obiectiv important”.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel