Data actualizării:
Data publicării:

Chirieac și Ciuvică, schimb de replici privind cazul Dumitru Buzatu / video

Autor: Anca Murgoci | Categorie: Stiri
WhatsApp
Miercurea Neagră, la DCNews, DCNewsTV și GoldFM
Miercurea Neagră, la DCNews, DCNewsTV și GoldFM
Bogdan Chirieac și Mugur Ciuvică au avut un schimb de replici privind cazul Dumitru Buzatu.

Mugur Ciuvică este de părere că, în cazul preşedintelui Consiliului Judeţean (CJ) Vaslui, Dumitru Buzatu, am avut de-a face cu un „flagrant retard”. În schimb, Bogdan Chirieac a felicitat Direcția Națională Anticorupție pentru acțiunea în cazul social-democratului.

Dumitru Buzatu a primit personal banii marcaţi de DNA. El a pus valiza în portbagajul unui autoturism al instituţiei, fiind prins două ore mai târziu. Înregistrările video îl arată pe Dumitru Buzatu când primește geanta cu bani și cum o așează în portbagajul mașinii. 

„A fost un flagrant retard. Să ai flagrant în care vezi că respectivul ia banii, tu știi că acolo sunt banii tăi, adică mă refer că sunt banii DNA-ului, cel care a dat banii era colaboratorul DNA...

Această dare de mită se întâmpla în curtea colaboratorului. Deci DNA nu avea nicio problemă să intre în curte și să facă flagrantul în momentul dării și luării de mită... și să facă filmulețul cu flagrantul după două ore de la ieșirea din curte... mi se pare un flagrant retard.

De asemenea, în al doilea filmuleț, când cu oprirea pe șosea, în portbagaj, geanta nu mai era în aceeași poziție ca prima dată. Se vede în al doilea filmuleț. În portbagaj mai erau niște cutii și o oală de sarmale care în primul filmuleț - cel cu darea de mită - nu erau. Este un clip absolut bizar”, este de părere Mugur Ciuvică.

Bogdan Chirieac are cu totul altă părere. Analistul politic a felicitat DNA pentru modul în care a acționat în cazul Dumitru Buzatu.

„Felicit DNA pentru această operațiune. Este fără echivoc. Acum stăm să facem teoria chibritului... că de ce era așa și nu invers în filmulețe... Puteți să faceți teoria chibritului. Când a fost întrebat de ofițerul de poliție dacă geanta este a lui, Dumitru Buzatu a spus că da și că are bani în ea”, a zis analistul politic la „Miercurea neagră” de la DC News și DC News TV.

Mugur Ciuvică a spus că acțiunea în cazul lui Dumitru Buzatu este doar o „gălușcă securistă”. Bogdan Chirieac a spus că în niciun caz nu este așa. 

Vedeți mai multe aici, în cadrul emisiunii „Miercurea neagră” cu Diana Tache, Mugur Ciuvică și Bogdan Chirieac:

Youtube video image

 

 

VEZI ȘI: Curtea de Apel Iaşi a amânat soluţionarea contestaţiei privind arestarea preventivă a preşedintelui Consiliului Judeţean (CJ) Vaslui, Dumitru Buzatu, ca urmare a solicitării venite din partea avocatului acestuia

 

Dumitru Buzatu a fost reţinut sâmbătă dimineaţă, după ce a fost prins în flagrant de procurorii anticorupţie când primea 1,25 milioane de lei mită pentru a favoriza o firmă să obţină un contract. Banii au fost găsiţi de anchetatori în portbagajul maşinii lui Dumitru Buzatu, după ce acesta i-ar fi primit într-un restaurant.

„În perioada 8 mai - 7 septembrie, inculpatul Buzatu Dumitru (...) ar fi pretins de la un om de afaceri (martor în cauză) sume de bani, reprezentând un procent de 10% din valoarea unui contract de achiziţie publică pe care acesta din urmă îl încheiase cu Consiliul Judeţean Vaslui şi care avea ca obiect reabilitarea şi modernizarea unor drumuri din judeţul Vaslui, astfel încât contractul să se deruleze în bune condiţii (plată facturilor). În context (...), la data de 22 septembrie, inculpatul Buzatu Dumitru ar fi primit suma de 1.250.000 lei, ocazie cu care s-a procedat la constatarea infracţiunii flagrante", preciza DNA.

Tribunalul Vaslui a emis, sâmbătă, un mandat de arestare preventivă pentru 30 de zile pe numele lui Buzatu pentru luare de mită, însă preşedintele CJ Vaslui a contestat soluţia.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel