Chirieac, cel mai negru scenariu după desemnarea lui Cîțu. Ponta, șocat: Nu-mi vine să cred ce se întâmplă
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Ema Apostu
WhatsApp
Bogdan Chirieac
Bogdan Chirieac
Bogdan Chirieac a lansat un scenariu despre "Guvernul Orban", după ce Klaus Iohannis l-a numit premier pe Florin Cîțu. Ce spune Victor Ponta.

Discuția a avut loc la Antena 3, în emisiunea "Punctul de Întâlnire".

Radu Tudor este de părere că nominalizarea este făcută pentru a cădea Guvernul Cîțu 1 şi Cîțu 2, să se dizolve Parlamentul şi să se ajungă la anticipate.

Ponta: Este o analiză corectă, iar acest lucru se poate întâmpla într-o singură variantă și anume: prezența PSD pentru a forma cvorum şi a vota pentru respingere. Altfel vom păţi ce am păţit şi luni: nu se va ţine şedinţa. Dacă PSD participă la şedinţă şi respinge, se îndeplinesc procedurile. Dacă nu participă, nu se vor îndeplini.

Bogdan Chirieac: Ideea este că acest Guvern interimar, al domnului Orban, poate rămâne în funcţie în această formulă din cauza faptului că preşedintele tot numeşte din partea minorităţii parlamentare premier, până la alegerile la termen.

Ponta: Şi asta este corect şi cred că este scenariul cel mai rău pentru România. Cred că, până în decembrie, vom fi cu toată ţara în faliment pentru că această epidemie mondială de coronavirus are deja şi va avea în continuare nişte efecte economice şi sociale foarte dure şi pentru ţările pregătite. România este o ţară nepregătită pentru o asemenea criză. Noi vom suferi cel mai tare.

Bogdan Chirieac: Mi-e teamă că preşedintele Iohannis s-ar putea să sufere ca Traian Băsescu în 2010.

Ponta: Nu e nimic de râs, e de plâns faptul că repetăm o experienţă tragică pentru români, pentru firmele româneşti. Să o repetăm după zece ani, mi se pare un scenariu atât de rău încât tot nu îmi vine să cred că se întâmplă.

Bogdan Chirieac: Epidemia de coronavirus nu ştiu ce efect are asupra populaţiei, dar asupra economiei are un efect devastator. Lucrul ăsta este evident, nu mai poate fi pus sub semnul întrebării. Virusul are mortalitate mai mică decât gripa sezonieră sau nu, sau o fi, sau o împărţi. Toată lumea e savantă zilele astea, mai ales marile reţele internaţionale de televiziune. Dar economic este un dezastru. Probabil că preşedintele ar trebui să ia notă de acest lucru şi să prezinte formula unui Guvern stabil.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Acest articol reprezintă o opinie.

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel