Urmărește emisiunea live
Chirieac: Românii ar trebui să fie îngrijorați de măsurile pe care le ia Guvernul României, nu de războiul din est
Data publicării:
Autor: Tudor Curtifan
WhatsApp
Sursa foto: Facebook Guvernul României
Sursa foto: Facebook Guvernul României
Analistul politic Bogdan Chirieac a fost întrebat despre posibilitatea extinderii războiului din Ucraina ca urmare a agresiunii neprovocate a Rusiei și a deciziei președintelui Vladimir Putin de a mobiliza parțial, într-un prim val, aproximativ 300.000 de rezerviști.

Bogdan Chirieac a precizat, într-o intervenție telefonică la postul de televiziune România TV, că nu războiul ar trebui să-i îngrijoreze pe români, în contextul în care țara noastră e protejată de NATO, cea mai puternică alianță militară din istorie, ci mai degrabă politica Executivului de la București.

„Noi ar trebui să fim îngrijorați de măsurile pe care le ia Guvernul României, nu de ceea ce se întâmplă la est de granița noastră”, a precizat Bogdan Chirieac, cu referire la crizele majore pe care le traversează țara noastră.

„De ceea ce se întâmplă în est are cine să se ocupe. NATO, slavă Domnului că suntem membri ai Alianței și SUA, slavă Domnului că avem parteneriatul strategic”, a adăugat Chirieac.

„Scenariile privind atacul rușilor asupra României și Poloniei cred că e o chestiune de speculație. E evident că nu au cu ce. Nu au nici forța umană care e mult sub nivelul de instruire al armatelor NATO, și nu au nici vorța tehnologică a vestului, nici cea industrială sau financiară. Rusia încearcă mai degrabă să iasă pe cât poate cu fața curată din conflictul din Ucraina. Din acest motiv au și convocat aceste referendumuri”, a completat Bogdan Chirieac.

„Nu există un pericol militar, există cum a existat mereu pericolul războiului hibrid. Rușii se pricep bine la fake news, la finanțarea de fundații, site-uri de o manieră ocultă care apoi fac politica Moscovei, deși sunt îmbrăcate în haine occidentale”, a conchis analistul politic.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel