Chirieac: Problemă la adresa securităţii naţionale! Se poate întoarce ușor împotriva celor aflați acum la Putere
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Ema Apostu
WhatsApp
Analistul politic Bogdan Chirieac a comentat situația în care se află România privind analfabetismul funcțional și cum dă acest lucru roade, când vine vorba de mesajele lansate din sfera politică. 

"Dacă vreţi, cea mai mare vulnerabilitate la adresa securităţii naţionale este faptul că un procent de 45% - 50% din populaţia României nu înţelege ce spuneţi la televizor", i-a spus analistul politic Bogdan Chirieac lui Victor Ciutacu, la România TV.

"Din cauza asta, fake news-ul, prostia au fost înghiţite de jumătate din populaţia ţării care credea predicatul acela simplu, spus foarte uşor. Când PSD majora pensii şi salarii, ei au dat un comunicat foarte clar, spunând: "V-au micşorat pensiile şi salariile". În ciuda fluturaşului, lumea a crezut acest comunicat. Atenţie! Asta este o problemă la adresa securităţii naţionale fiindcă vă pot inocula orice", a continuat Bogdan Chirieac.

"Situaţia este gravisimă"

Dând exemplul unei știri fictive - "Atenţie! PNL, în şase luni de zile, va înjumătăţi veniturile românilor, inclusiv pensiile"- analistul politic a continuat spunând: "E tipul de predicat pe care l-au dat fără să dea un argument. Dacă o repeţi în fiecare seară, lumea va fi convinsă că este adevărat fiindcă 44% dintre elevii României nu înţeleg ideea principală dintr-un text mediu ca lungime. Situaţia este gravisimă. Şi, atunci, ți se dă un predicat subţire, şase cuvinte, atât  - de exemplu: "Dragnea a furat banii de la copii!". Și aşa a rămas. Atenţie, acest tip de predicat se poate întoarce foarte uşor impotriva celor aflaţi acum la putere".

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Acest articol reprezintă o opinie.

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel