Data publicării:

Ciolacu, Iohannis și Ciucă, apariția zilei, umăr la umăr. Chirieac: O răceală uriașă. ”Domnul Iohannis, după 10 ani de nimic, vrea să...”

Autor: Andrei Itu | Categorie: Politica
WhatsApp

Inquam Photos / Octav Ganea
Inquam Photos / Octav Ganea

Analistul politic Bogdan Chirieac a comentat modul în care s-au afișat Klaus Iohannis, Marcel Ciolacu și Nicolae CIucă la evenimentele de la Ziua Armatei.

Citește și - Retragerea lui Lasconi sau a lui Ciucă din cursa la prezidențiale. Bogdan Chirieac: "E o singură problemă". Situația care îl avantajează pe Ciolacu 

Analistul politic Bogdan Chirieac a analizat prezențele lui Klaus Iohannis, Marcel Ciolacu și Nicolae Ciucă la manifestările prilejuite de Ziua Armatei, joi dimineață, în Parcul Carol din București. ”Klaus Iohannis a stat între cei doi. Este firească această răceală între oamenii care conduc țara, Nicolae Ciucă și Marcel Ciolacu?”, a fost întrebat analistul politic Bogdan Chirieac de către jurnalistul Claudiu Giurgea, la Realitatea PLUS.

O piatră de moară pentru acest candidat

”Este o răceală uriașă între președintele Iohannis și poporul român. Apariția domniei sale la această manifestare distinsă i-a făcut rău generalului Nicolae Ciucă. În acest moment, pentru Nicolae Ciucă și PNL, cel mai greu de dus nu este campania electorală, nu lupta cu PSD sau cu Marcel Ciolacu, ci piatra de moară numită Klaus Iohannis. Dacă erau ei doi, domnul Ciolacu cu domnul Ciucă era cum era. Nu știu de ce bagă capul în poză domnul Iohannis. Dânsul este cu vacanțele, putea să își ia avionul de lux, să plece înapoi în America de Sud, până pe 24 decembrie și să se întoarcă atunci când i se termină mandatul. 

În privința răcelii dintre Nicolae Ciucă și Marcel Ciolacu, ei au fost foarte buni prieteni, sper că au și rămas, totuși, fiindcă așa au putut să conducă țara în ultimii 3 ani. Și nu a fost condusă rău, a fost cu stabilitate. Au trecut-o prin criză, război, pandemie, criză energetică etc. Nu au luat cele mai bune decizii economice și plătim cu toții prețul lor, dar măcar a fost stabilitatea apreciată de toată lumea occidentală. Eu regret faptul că s-au răcit atât de tare relațiile dintre cei doi. Ele s-au răcit exact din cauza faptului că PSD a refuzat să voteze o lege pentru un singur om. Domnul Iohannis, după 10 ani de nimic, vrea să fie și ales al Senatului. Și nu s-a putut, nu a mai vrut să candideze”, a spus Bogdan Chirieac.

Ziua Armatei, 25 octombrie

Ziua Armatei României va fi celebrată printr-o serie de manifestări desfășurat în principalele garnizoane din ţară, în bazele militare din teatrele de operaţii, unde sunt dislocaţi militarii români, dar şi în statele în care România are acreditaţi ataşaţi ai apărării, precum și în capitalele statelor unde ţara noastră are reprezentanţe permanente.

La finalul ceremoniei au fost depuse coroane de flori - Preşedinţie, Senat, Camera Deputaţilor, Guvern, Ministerul Apărării Naţionale, Primăria Capitalei, Asociaţia Ataşaţilor Străini acreditaţi la Bucureşti, Asociaţia Naţională a Veteranilor de Război. Evenimentul a fost încheiat cu survolul unor aeronave ale Statului Major al Forţelor Aeriene, dar şi defilarea gărzii de onoare şi a studenţilor. 

Numeroşi bucureşteni au asistat vineri în Parcul Carol la ceremonia de cinstire a eroilor de la Mormântul Ostaşului Necunoscut, eveniment în cadrul căruia s-a oficiat o slujbă religioasă, urmată de depunerea jurământului militar de către studenţii Academiei Tehnice Militare a Universităţii Naţionale de Apărare şi Institutului Medico - Militar.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

acest articol reprezintă o opinie
WhatsApp
pixel