Chirieac, previziune înainte de convorbirea Biden - Jinping și discursul lui Putin: Se va PRĂBUȘI. Deja se gândește la pace
Data publicării:
Autor: Liana Ganea
WhatsApp
Bogdan Chirieac, Val Vâlcu şi Cozmin Guşă s-au reunit şi în această săptămână la masa de discuţii "Deferiți mass-media" pentru o analiză atentă a celor mai recente evenimente de pe scena politică internaţională.

Analistul politic Bogdan Chirieac a vorbit în cadrul emisiunii ”Deferiți mass-media” despre impactul pe care-l pot avea cele două evenimente politice importante din data de 18 martie -  discursul lui Vladimir Putin şi convorbirea telefonică între Joe Biden şi preşedintele Chinei, Xi Jinping.

"De la Joe Biden şi Xi Jinping mă aştept la lucruri importante. Fac legătura şi cu faptul că avionul lui Serghei Lavrov, ministrul rus de Externe, s-a întors la Moscova după două ore jumătate de zbor deasupra Siberiei, deasupra Novosibirsk... Urma să aibă o întrevedere cu omologul său chinez la Beijing. Cred că un parteneriat mai strâns SUA - China s-ar putea întâmpla după acest război Rusia - Ucraina." a spus Bogdan Chirieac.

"Să-i fi dat Xi momeală lui Putin şi curaj să atace şi acum să-l lase în offside?", a intervenit jurnalistul Val Vâlcu.

"Dacă China nu ajută acum regimul lui Putin, acesta se va prăbuşi fără doar şi poate. Singura mea dorinţă ar fi să se prăbuşească, dar să fie o prăbuşire controlată" a comentat Chirieac.

"China nu va ataca niciodată Ucraina, dimpotrivă, va ajuta statul ucrainean, în special economic", a transmis în urmă cu o zi ambasadorul chinez în Ucraina. Potrivit aprecierilor lui Val Vâlcu, mesajul acestuia a fost un alt semnal. "A fost un mesaj de sprijinire a Ucrainei şi sunt convins că asta nu i-a făcut plăcere lui Vladimir Putin. Deja se gândeşte la pace. Ceea ce nu e rău", a mai spus Bogdan Chirieac. Marţi, ambasadorul Chinei în SUA, Qin Gang, a publicat un articol în Washington Post, reiterând că Beijingul vrea să se încheie conflictul din Ucraina. Astfel, au fost eliminate ”zvonurile” conform cărora ”China ştia, a acceptat sau a susţinut în mod tacit” războiul.

Președintele american Joe Biden va vorbi vineri cu liderul chinez Xi Jinping despre ”gestionarea concurenței dintre cele două țări ale noastre, precum și a războiului Rusiei împotriva Ucrainei și a altor probleme de interes comun”, a declarat, joi, secretarul de presă al Casei Albe, Jen Psaki, relatează CNN.

Emisiunea integrală poate fi revăzută aici:

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel