Chirieac: Președintele s-a oprit la mijlocul loviturii de stat
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Bogdan Bolojan
WhatsApp
Bogdan Chirieac a declarat că Iohannis s-a oprit la jumătatea loviturii de stat. În opinia analistului politic, ceva s-ar fi întâmplat în această noapte, în condițiile în care indiciile arătau că președintele ar fi urmat să ceară demisia Guvernului. 

"În opinia mea, președintele s-a oprit la mijlocul loviturii de stat. Asta a făcut astăzi președintele Iohannis în Parlamentul României. Ceva s-a întâmplat azi-noapte. Eu sper să fie pentru beneficiul general al României.De ce spun acest lucru. Președintele a venit în Parlament de-a dreptul ostantativ și avea rost să vină doar dacă cerea demisia Guvernului. Vedeți foarte bine că dânsul a trasat liniile de demarcare:

Prima, ce-a spus, retragerea OUG și demiterea ministrului Justiției este mult prea puțin. Firește că atunci te aștepți să fie vorba despre demiterea sau demisia Guvernului Grindeanu. Apoi s-a dus în cealaltă parte și a spus că organizarea de alegeri alegeri anticipate acum, e prea mult. Deci ce-a spus: Oprim această lovitură de stat, în opinia mea a dat și un semnal pieței că vor fi tot mai puțini manifestanți.  Nu s-a implicat în niciun fel în căderea Guvernului, ba a venit cu ziceri de genul 'Ați câștigat, acum guvernați și legiferați, sigur, dar nu oricum," a declarat Bogdan Chirieac la Antena 3.

Totodată, analistul politic a subliniat și importanța anchetei DNA în cazul Guvernului, care ar putea duce la o lovitură de stat judiciară.

"E important și aspectul anchetei DNA în cazul Guvernului. Ce spun experții: Dacă DNA îl pune sub acuzare pe premierul Grindeanu, singurul care nu are imunitate, sigur este o lovitură de stat judiciară. Dar, pe de altă parte este trecută în Constituție. Ei spun așa: Da, e legal în România ca DNA să îl ancheteze pe primul-ministru. E legal ca premierul să fie suspendat. E legal ca peste doi ani de zile dosarul să închidă un judecător spunând că este achitat. E totul legal, aici nu e lovitură de stat. E totul constituțional. Deci nu știu ce va face acum DNA-ul. Este, dacă vreți cea mai importantă instituție în România de astăzi, din nefericire pentru un stat normal," a mai spus Chirieac.

[citeste si] 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel