Chirieac: Iohannis nu poate vorbi în acest fel. Numai Ceaușescu mai făcea așa ceva
Data publicării:
Autor: DCNews Team
WhatsApp
Președintel Klaus Iohannis, lideri PNL și PPE.
Președintel Klaus Iohannis, lideri PNL și PPE.
Președintele României, Klaus Iohannis, a anunțat, joi, la Palatul Cotroceni, temele referendumului din data de 26 mai. Analistul politic Bogdan Chirieac a comentat declarațiile președintelui.

În primul rând, referendumul va întări poziția de superioritate a USR-ului față de PNL. A doua chestiune este că președintele nu este adânc în inimă lovit de problemele pe care le-a blamat și acest lucru este dovedit de faptul că dorește referendum în aceeași zi cu alegerile europarlamentare. Hai să facem referendumul pe 19 sau 20 mai dacă este cazul și consideră că asta este în agenda poporuluil. Spune dânsul Nu poate poporul să doarmă ca nu cumva Guvernul să dea vreo ordonanță și că românii sunt îngrijorați. Nu sunt, dom`ne. Uite, eu sunt un român atipic. Nu sunt îngrijorat de ce ordonanță dă Guvernul, eu sunt îngrijorat că poate ne atacă rușii și Armata, grație domnului președinte, nu are Șef de Stat Major, iar domnia sa este la locul său, în Tenerife sau Miami. Asta este îngrijorarea în ceea ce mă privește și nu că dă Guvernul ordonanțe. Dacă vrea să dea, să dea. Noi îi vom judeca la vot pe cei de la guvernare. Acesta este instrumentul nostru, a afirmat Bogdan Chirieac, prezent prin legătură telefonică, în jurnalul de știri, de la România TV. 

'Numai Ceaușescu mai făcea așa ceva'

Întrebat dacă va mai da Guvernul Ordonanțe de Urgențe având în vedere declarația președintelui României potrivit căreia odată ce a ieșit dumnealui cu acest discurs și a anunțat temele ar fi ilegitim să se mai adopte vreo OUG în zona legislației penale, analistul politic Bogdan Chirieac este de părere că numai poporul român poate judeca această ilegitimitate.

Ilegitimitatea va fi judecată de poporul român la urne. Cred că nimeni, totuși, păstrând porporțiile, și vorbind de data aceasta foarte serios, nu poate vorbi în acest fel, în numele poporului. În numele poporului român poți vorbi în plenul Parlamentului European, când ești ales sau ești președinte, sau la reuniunea șefilor de stat sau de Guvern din NATO. Ca tu să subsumezi voința poporului român, dați-mi voie să vă spun că numai Nicolae Ceaușescu mai făcea așa ceva. Voința poporului român o vom vedea la referendum, la alegeri prezidențiale, parlamentare, europarlamentare, tot ce înseamnă alegeri democratice într-un stat de drept. Acolo vom vedea dacă Guvernul a făcut bine sau rău. Dacă Guvernul Dăncilă dorește să dea ordonanțe, Iohannis poate să facă și acum așa cum putea să o facă și acum un an sau poate să o facă peste nu știu cât timp pentru că referendumul este tot consultativ, a adăugat Bogdan Chirieac.

Vezi și: Klaus Iohannis, teme referendum 26 mai. Am transmis Parlamentului scrisoarea

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Acest articol reprezintă o opinie.

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel