Chirieac, despre anticipate: României i-ar fi mai bine
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Alexandru Ichim
WhatsApp
Klaus Iohannis
Klaus Iohannis
Liberalii și-ar dori să cadă Guvernul și să obțină o majoritate, dar, în același timp, să schimbe și legea electorală pentru alegerea primarilor în două tururi, susține România TV. Cu toate acestea, opoziția speculează că PNL nu are un plan bine pus la punct, mai mult, ar exista voci care spun că liberalii vor forța căderea Guvernului pentru a acoperi anumite probleme, a mai precizat sursa citată. 

Bogdan Chirieac a fost întrebat la România TV dacă Guvernul Orban va ”pica” prin asumare. 

”E greu de spun în acest moment. Cred că nici ei nu au luat o decizie până la capăt. În mod evident, PSD este deranjat, și nu numai PSD, ci și primari din PNL, de alegerile în două tururi. Sunt o mulțime de ziceri, mă rog, inclusiv onorabila Curte Constituțională, să nu schimbi regulile jocului în alegeri cu trei luni înainte, ei spun un an înainte. Curtea Constituțională cred că are și o hotărâre în sensul acesta. Comisia de la Veneția are doar o recomandare. Pe fond, este corect și noi am susținut asta, este corect să ai alegeri la primărie în două tururi. Nu e o problemă. Normal ar fi să se implementeze decizia asta pentru 2024, iar în privința alegerilor anticipate nu știu ce își dorește președintele mai mult. Alegeri în două tururi, pe care le susține, sau alegeri anticipate?” a întrebat Bogdan Chirieac. 

Pică Guvernul Orban? Ce vrea președintele?

”Domniei sale și cred că și României i-ar fi mai bine cu alegeri anticipate. România a progresat atunci când președintele și Guvernul au fost de aceeași culoare. Cel mai mult în 2000 - 2004. Acum, probabil pentru domnul Iohannis bine ar fi să aibă un Guvern PNL, vreme de patru ani. Între timp s-ar putea forja, s-ar putea reconstrui PSD în opoziție. Acum, nu știu dacă un Guvern PNL va rezista în România patru ani. PSD-ul a câștigat cu 48% acum trei ani de zile”, a subliniat Bogdan Chirieac. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Acest articol reprezintă o opinie.

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel