Urmărește emisiunea live
Chirieac îi contrazice pe cei care îi cer demisia lui Orban de la PNL. "Cunoaşte mai mult decât oricare"
Data publicării:
Autor: Florin Răvdan
WhatsApp
Analistul politic Bogdan Chirieac a explicat de ce Ludovic Orban nu trebuie să demisioneze din fruntea PNL. 

Iată ce a spus Bogdan Chirieac, întrebat de Radu Tudor dacă Ludovic Orban ar trebui să îşi înainteze demisia din funcţia de preşedinte al PNL. 

"Teoretic da. Dar ce faci cu preşedintele Klaus Iohannis care a fost şeful campaniei electorale a PNL, fără echivoc? Din nefericire pentru PNL, a fost şi cel mai bun agent electoral al PSD. Ce faci cu dl Iohannis? Demisionează şi dânsul? Nu cred că e cazul. 

În altă ordine de idei, preşedintele vrea să facă Guvern cu pierzătorii. Nu acordă mandatul celor de la PSD, doreşte să facă cu ocupanţii locurilor 2, 3 şi 5 Guvernul. În cazul ăsta ce se întâmplă? Dacă Orban demisionează, PNL când face congresul pentru alegerea unui nou lider? Din punct de vedere pragmatic, Orban a făcut ce trebuia, a demisionat din funcţia de premier. Din funcţia de preşedinte PNL nu avea cum să demisioneze, în plină pandemie şi în cea mai cumplită criză economică din România din, probabil, 1999 încoace. Mai departe, sigur că a vrut să se retragă la Camera Deputaţilor, dar s-a lovit de ambiţiile lui Dan Barna, insurmontabilele ambiţii. 

Acum a venit această chestiune pragmatică, cu postul de premier, pentru că Florin Cîţu şi generalul Ciucă nu au experienţa unui Guvern de coaliţie. Mai mult, dacă Florin Cîţu are cunoştinţe economice, generalul Ciucă nu le are. Ori România are nevoie de un om care să înţeleagă mecanismele economice. Orban cunoaşte mai mult decât oricare dintre cei doi şi decât mulţi alţii." a spus Bogdan Chirieac la Antena 3. 

"PNL are nevoie de o analiză. De asta a fost guvernarea proastă"

"De ce a fost guvernarea asta atât de proastă, lucru care s-a văzut şi la final, la vot? Pentru că s-a înconjurat de nişte oameni care nu ar trece testul PISA. Nişte oameni cu IQ foarte scăzut. Andruşcă a făcut pui, are numeroşi copii nelegitimi în PNL, care l-au moştenit exact aşa cum este. Personaje care s-au ascuns în colţuri, să nu îi vadă presa, să nu îi audă cum vorbesc. PNL are de făcut o analiză. Eu am înţeles că Orban nu a fost lăsat să scape de aceşti indivizi, pentru că organizaţiile judeţene îi sprijineau şi au ameninţat că nu vor mai trage pentru campanie, dacă aceşti oameni vor fi schimbaţi. 

În PNL sunt două aripi, una pro Orban şi cel puţin una anti-Orban. Orban are de făcut faţă şi problemelor din propriul partid. Deasupra este, sigur, preşedintele Iohannis, care ar trebui să îşi manifeste voinţa într-un fel sau altul.", a conchis Bogdan Chirieac.  

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Acest articol reprezintă o opinie.

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel