Data publicării:

Chirieac, după interviul cu Putin: Abia acum mă îngrijorez

Autor: Andrei Itu | Categorie: Politica
WhatsApp
Sursa foto: AGERPRES
Sursa foto: AGERPRES
Analistul politic Bogdan Chirieac a comentat interviul realizat la Moscova de jurnalistul american Tucker Carlson cu Vladimir Putin.

Întrebat de Tucker Carlson despre posibilitatea păcii în Ucraina, Vladimir Putin a spus: 'Dacă vreţi cu adevărat să opriţi luptele, trebuie să încetaţi furnizarea de arme. Se va termina în câteva săptămâni. Asta e tot', cu privire la ajutorul occidental acordat Kievului. Analistul politic Bogdan Chirieac a comentat la România TV această declarație a lui Putin.

'Problema cu acest interviu, care, altminteri este o realizare jurnalistică a cunoscutului Tucker Carlson, este că toate șopârlele Kremlinului zburdă acum libere prin mass-media occidentale. Și aceasta este una dintre ele: Nu mai ajutați Ucraina, iar astfel închidem războiul!. Dar cum închidem războiul cu Ucraina ocupată de Federația Rusă? Permitem ca întreaga legislație internațională creată după Al Doilea Război Mondial să fie aruncată pe fereastră?', a spus Bogdan Chirieac.

'Practic, Putin a dorit să ocupe o țară care nu i-a greșit cu absolut nimic și nu i-a provocat niciun neajuns. Vladimir Vladimirovici Putin, criminal de război, urmărit de Curtea Penală Internațională, interzis să intre în toate țările civilizate de pe planetă, stă de vorbă, față în față, nu cum a stat cu Macron la o masă de 6 metri, ci la 1 metru distanță de un faimos jurnalist american. Sigur că Tucker Carlson a plecat de la Fox News, dar asta nu înseamnă că este mai puțin popular în Statele Unite, apropiat al președintelui Trump, dar asta e mai puțin important acum. Însă Vladimir Putin ne dă ideile sale, care vor fi acum în tot ceea ce înseamnă presă. Și aflăm că, nici pomeneală să atace Polonia și Lituania, însă abia acum mă îngrijorez fiindcă la fel spunea despre Ucraina!', a spus Bogdan Chirieac.

Analistul politic a fost întrebat în ce cheie a transmis Putin că SUA ar trebui să meargă la masa negocierilor cu Rusia.

'În cheia faptului că, vezi Doamne, Rusia continuă să fie o superputere. Or, noi știm bine că după ce Rusia s-a împotmolit efectiv în Ucraina, dacă nu era China economia Rusiei era prăbușită acum, Federația Rusă vrea să își reia locul la masa superputerilor. Multă vreme superputeri au fost doar Washington și Moscova, acum Beijing este mult deasupra Moscovei, dar Kremlinul își vrea locul pe care l-a avut. Deci vrea să negocieze doar cu Statele Unite, Ucraina este la capitolul și alții, deși el a omorât o jumătate de milion de ucraineni în 2 ani. Din punct de vedere al propagandei, din nefericire, Rusia a punctat în interviul realizat de Tucker Carlson.', a zis Chirieac.

'Putin a părut că este deranjat de o anumită întrebare, a spus că este un talk-show sau o discuție serioasă, deci dispreț a arătat. Apoi, a vorbit o jumătate de oră despre lecții de istorie, din punct de vedere strict rusesc, în care ei zic că Republica Moldova a fost rusească. Prin urmare, nu cred că a fost o înțelegere între Tucker Carlson și Vladimir Putin. Este exclus lucrul acesta, doar că Putin a avut multă experiență diplomatică. A reușit să își impună punctul de vedere, însă și Tucker Carlson nu avem nimic a comenta despre întrebările pe care le-a adresat, deși trebuia apăsat mult mai mult pe ideea de tanc rusesc care a zdrobit copiii din grădinița ucraineană. Mă rog, zona umanitară a intrat mai puțin în discuție, au vorbit mai multe despre geo-politică, pace, război, interese globale.', a mai spus analistul politic Bogdan Chirieac, într-o intervenție telefonică în jurnalul de știri de la România TV, prezentat de Cristina Herea.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel