Data publicării:

Chirieac, după declarațiile lui Iohannis: Acesta cred că a fost mesajul adevărat pe care l-a dat președintele

Autor: Andrada Oana | Categorie: Politica
WhatsApp
Foto: Agerpres
Foto: Agerpres
Analistul politic Bogdan Chirieac a reacționat după afirmațiile făcute de președintele Klaus Iohannis în cadrul conferinței de presă de la Palatul Cotroceni. 

După conferința de presă susținută de Klaus Iohannis la Palatul Cotroceni, miercuri, 2 septembrie, analistul politic Bogdan Chirieac a remarcat că „prima chestiune este că domnul președinte a salutat faptul că nu a trecut moțiunea de cenzură sau nu s-a întrunit cvorumul sau s-a întâmplat ceva. Acesta cred că a fost mesajul adevărat pe care l-a dat Klaus Iohannis și eu fac această afirmație: Este cred, mai degrabă, un mesaj pentru partenerii din Europa, pentru Partidul Popular European, pentru altceva fiindcă publicului din România nu avea de ce să i se adreseze”.

Analistul politic a explicat că „noi știm că moțiunea s-a încurcat la cvorum, nu știm ce se va întâmpla mai departe. Totul e neclar. Și atunci, este, probabil, un mesaj pentru partenerii europeni, mă gândesc. În plan intern, nu avea niciun rost să se mai refere la un act perfect democratic, cum este introducerea unei moțiuni de cenzură”.

Vizavi de referirile la adresa PSD din cadrul conferinței, Chirieac a declarat că „asta nu e ceva deosebit, ne-am obișnuit. Dânsul atacă PSD-ul. Mereu, în conferințele de presă, trece peste faptul că este președintele tuturor românilor, chiar și al celor care sunt membrii sau simpatizanți ai PSD”.

În încheiere, analistul politic a declarat că mesajul principal al conferinței este pregătirea pentru alegerile locale. „Chiar dacă n-a pronunțat lucrul aceta, e evident că președintele asta țintește: alegeri locale”, a precizat Chirieac. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel