Data publicării:

Chirieac, după ce s-a aflat că Viktor Orban vine în România pentru semnarea unui contract: E un fapt pozitiv

Autor: Rodica Mitu | Categorie: Politica
WhatsApp
Viktor Orbán vine la Bucureşti pentru a semna un proiect de anvergură, cu privire la o reţea de transport a energiei electrice către Ungaria
Viktor Orbán vine la Bucureşti pentru a semna un proiect de anvergură, cu privire la o reţea de transport a energiei electrice către Ungaria

Vizita în România a premierului Ungariei, Viktor Orban, ce urmează să aibă loc pe 17 decembrie, a fost comentată de analistul politic Bogdan Chirieac.

Premierul Ungariei, Viktor Orban, va veni în România pe 17 decembrie pentru a participa la semnarea contractului privind „rețeaua electrică Azerbaijan – România – Ungaria via Georgia.

„Eu cred că e un lucru foarte bun, fiindcă, practic, România este repusă pe harta energiei în Europa”, a spus analistul politic Bogdan Chirieac.

„Văd că presa scrie că prietenul lui Putin vine la București, e adevărat, dar nu cred că e treaba României care are peste 1 milion de etnici maghiari pe teritoriul său să facă astfel de precieri. Până una alta, Ungaria a fost strâns lipită de România și în favoarea României pentru aderarea la Spațiul Schengen. Până una alta, Ungaria este membră în Spațiul Schengen, nu are niciun fel de problemă. Și cetățenii ungari pot călători fără viză în Statele Unite, spre deosebire de cetățenii români. Aceste clasificări să le lăsăm altora, deocamdată noi dorim relații de bună vecinătate cu toată lumea, condamnând ferm războiul dus de dictatorul Putin în Ucraina. Acolo nu avem niciun semn de întrebare. Dar faptul că Viktor Orban vine și discută e categoric un fapt pozitiv”, a spus Bogdan Chirieac, luni, într-o intervenție telefonică la Antena 3 CNN.

Citește și...

Românii, supărați pe Austria după refuzul în Schengen. Teodor Meleşcanu susține că nu boicotul e calea potrivită

Teodor Meleşcanu a fost întrebat ce părere are despre apelul unor politicieni de a sancționa firme din Austria, după refuzul primit de țara noastră pentru aderarea la Spațiul Schengen.

„Austria este cel de-al doilea întreprinzător în România, deci noi avem o relație cu Austria extrem de importantă, importantă pentru Austria, s-ar putea să rămână și la noi câteva firimituri. (...) În aceste companii nu sunt doar austrieci, e vorba de un număr foarte mare de oameni care lucrează în bănci, în industrie, în petrol. Sunt oameni plătiți și au astfel o modalitate de a-și asigura familiile, deci nu aceasta (n.r. boicotul) este calea”, a spus Teodor Meleşcanu, luni, în cadrul emisiunii „Outlook” de la DCNews și DCNewsTV.

„Calea trebuie să fie de presiune și capacitate diplomatică. Nu ar trebui să fim lăsați fără ca sistemul diplomatic românesc să nu se miște mult mai clar și mai bine”, a subliniat Teodor Meleşcanu.

„Exportul este mult mai mare din România în Austria. Cu probleme mai mari la vămi sunt firmele austriece. Eu mă întreb cum oamenii care sunt șefii, directorii unor asemenea instituții, fabrici nu fac, totuși, nimic?”, a precizat Teodor Meleșcanu.

„Eu nu am toate elementele, dar nu cred că a existat în Europa centrală și de est ceea ce a oferit România pentru Uniunea Europeană. Când punem lucrurile în balanță, nu cred că sunt corecte”, a conchis Teodor Meleşcanu.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

acest articol reprezintă o opinie
WhatsApp
pixel