Chirieac, după ce Djokovic a fost trimis acasă: Politicieni de doi bani. Guvernul australian, implicat
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Andreea Ditcov
WhatsApp
Facebook Novak Djokovic
Facebook Novak Djokovic
Novak Djokovic ar putea deveni un precedent al sportivilor care vor să perfomeze în pandemie. 

Novak Djokovic a ajuns în țara natală, pe aeroportul din Belgrad, fiind primit de susținătorii săi cu mesaje de încurajare și chiar un imn. În privința reglementării turneelor de tenis, analistul politic Bogdan Chirieac a vorbit despre încurcătura dintre guvernul australian și organizatorii Australian Open. Stafful tenismenului nu a oferit un program al sportivului pentru perioada următoare. 

”Ce s-a întâmplat în Australia arată că politicieni de doi bani pot fi atât în Europa de Est, unde democrația abia se învață, cât și la antipozi, în democrații consolidate cum este Australia. Înțeleg că nu a completat bine, că o fi, că o păți și că ce mai vreți, dar Djokovic a anunțat că nu este vaccinat și a primit o derogare să participe la turneu din partea guvernului australian, că altfel nu i-ar fi dat viză. Deci guvernul australian este implicat. 

Că îl țineai două săptămâni în carantină, că îți luai toate măsurile ca sportivul nevaccinat să poată să joace în deplină siguranță, era categoric o soluție. Omul a fost invitat, câștigase turneul de nouă ori, anul ăsta era invitat din nou. Era o competiție sportivă de mare impact, se bucura toată lumea.

Ce câștigi în momentul în care, eu știu, nu a spus exact, nu a formulat ce trebuie un colaborator, îl dai afară? Acum vine Franța. Eu înțeleg toate măsurile, știți foarte bine, personal sunt în favoarea tuturor măsurilor de izolare, sunt pro vaccinare până în măduva oaselor”, a spus analistul politic Bogdan Chirieac la Antena 3. 

”Guvernul lui Scott Morrison i-a dat derogare să participe la turneu”

”Știți că asta merge și în sens invers, dacă îi dai derogare jucătorului, trebuie să îi dai derogare și spectatorului. De aceea zic, reglementarea aici va fi ceva foarte dificil de făcut”, a afirmat moderatoarea Maria Coman. 

”Eu știu dacă spectatorul la Roland-Garros, sau la Wimbledon, sau la Australian Open este egal cu jucătorul de pe teren? Zic și eu acum”, a răspuns Chirieac. 

”Păi ca și drepturi este până la urmă”, a intervenit Coman. 

”Ca drepturi, ca cetățean, cu siguranță, dar pentru competiție, nu cred că sunt tot una cu Djokovic. Adică turneul din Australia se desfășura și fără participarea publicului. Fără Djokovic se va juca, dar impactul va fi altul. Sigur că toți suntem egali în fața legii, dar el primise derogare. Nu eu i-am dat, guvernul lui Scott Morrison i-a dat derogare să nu fie vaccinat și să participe la turneu”, a mai spus Chirieac. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Acest articol reprezintă o opinie.

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel